Сучасний стан, проблеми і розвиток організації

  • Вид работы:
    Контрольная работа
  • Предмет:
    Менеджмент
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    7,3 Кб
  • Опубликовано:
    2014-06-22
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Сучасний стан, проблеми і розвиток організації

Сучасний стан, проблеми і розвиток організації

Публічне акціонерне товариство «АЛЬФА-БАНК», м. Київ, вул. Десятинна 4/6, тел. (044) - 490-46-00.

За видом діяльності «АЛЬФА-БАНК» класифікується як господарська організація, за регламентованістю - формальна, за прибутковістю - прибуткова, за джерелами фінансування - не бюджетна, за галузевою належністю - сфера послуг, за формою власності - підприємство з іноземними інвестиціями, за розміром - великі, за правовим статутом - акціонерне товариство.

Основним напрямком діяльності Банку залучення у вклади коштів фізичних і юридичних осіб та розміщення зазначених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризик, відкриття і введення рахунків фізичних та юридичних осіб.

Банк створений у формі Публічного акціонерного товариства та є правонаступником усіх прав та зобовязань Закритого акціонерного товариства «Альфа-Банк», що був створений відповідно до рішення Загальних зборів акціонерів від 27 жовтня 2000 року (Протокол №3/2000) та виступав правонаступником Акціонерного Комерційного Банку «Київський інвестиційний банк», що був створений відповідно до рішення Загальних зборів акціонерів від 22 липня 1997 року (Протокол №1) і виступав правонаступником усіх прав та зобовязань товариства з обмеженою відповідальністю Комерційний Банк «Київінестбанк», створений за рішенням зборів учасників від 21 листопада 1995 року, який у свою чергу виступав правонаступником усіх прав та зобовязань товариства з обмеженою відповідальністю Комерційного Банку споживчої кооперації «Віто», створений відповідно до установчого договору від 18 листопада 1992 року і за реєстрованого Національним банком України 24 березня 1993 року за №158.

На поточний момент банк знаходиться на стадії №3 - стадія зрілості.

Місія банку

Банк - один з лідерів серед українських приватних банків. Ми активно сприяємо інтеграції України у світове співтовариство і підтримуємо розвиток громадянського суспільства на Україні.

Ми бачимо нашою основною метою надання кожному Клієнту повного комплексу найсучасніших банківських послуг разом з постійним залученням нових досягнень у галузі інформаційних технологій, удосконалення бізнес-процесів та підвищення рівня сервісу.

Універсальність - запорука надійності

Усі клієнти Банка - як приватні особи, так і найбільші корпорації - можуть завжди розраховувати на отримання першокласних банківських послуг. Стабільність та конкурентоздатність Банка забезпечена тим, що Банк прагне до лідерства в усіх сегментах фінансового ринку.

Ми дотримуємось слова. Ми керуємо ризиками

Цінуючи бездоганну ділову репутацію, ми будемо і надалі виконувати усі наші зобовязання перед клієнтами. Ми запроваджуємо ретельний моніторинг та професійний аналіз ринків. Це дозволяє кваліфіковано прогнозувати економічні та соціальні зрушення та приймати вірні рішення.

Банк, який поєднує регіони України

Ми планомірно розширюємо свою присутність у регіонах України та на світових фінансових ринках. Це дозволить нашим клієнтам завжди та скрізь отримувати повний комплекс сучасних, якісних, технологічних банківських продуктів та послуг на рівні світових стандартів.

Експерт з України на Заході, експерт iз Заходу на Україні

Ми активно та послідовно використовуємо накопичений досвід та знання українського бізнесу і сучасних фінансових технологій як для всесвітньої підтримки і обслуговування інвестицій в економіку України, так і для супроводу фінансових операцій українських компаній на Заході.

Кадри вирішують все

Розуміючи, що інвестиції у кваліфіковані кадри складають основу довготривалого успіху, ми формуємо команду професіоналів. Ми безперервно піклуємося про підвищення їхньої кваліфікації, мотивації, соціальної захищеності та відданості корпоративним цілям.

Стратегічною метою Банку є побудова великого універсального банку, який працює у всіх сегментах.

− якісне і надійне обслуговування клієнтів всіх форм власності;

− активна участь у грошово-кредитному забезпеченні розвитку економіки і зростання добробуту українського народу;

− подальше підвищення капіталізації, підтримання достатнього рівня ліквідності та збалансування активно-пасивних операцій за термінами, як основи для збільшення обсягів діяльності при повному забезпеченні надійності та стабільності банку;

− залучення та ефективне використання мобілізованих грошових коштів на фінансування потреб клієнтів банку, їх розрахункове і касове обслуговування, виконання валютних та інших банківських операцій;

− зростання конкурентоспроможності банку шляхом збільшення обсягів робочих активів та довгострокових ресурсів, мінімізації ризиків, оптимізації системи кредитного менеджменту, розширення спектру банківських послуг та укріплення матеріально-технічної бази банку;

− забезпечення високої якості кредитної діяльності завдяки ефективній системі ризик-менеджменту, нових розробок в сфері управління кредитною діяльністю, подальша кредитна підтримка реалізації інноваційно-інвестиційних проектів українських підприємств;

− розвиток і впровадження нових банківських послуг в сфері електронних технологій, перш за все пластикових карток, РОS - терміналів, банкоматів, електронних грошей та інших;

− удосконалення дворівневої структури управління та організації менеджменту банку

На балансі банку є як власні, так і орендовані приміщення по всій території України.

Станом на 31 грудня 2011 року Основні засоби та нематеріальні активи складають 375 799 тис. грн.

Банк використовує такі технології:

За класифікацією Д. Вудворда - Масове або великосерійне виробництво застосовується при виготовленні великої кількості виробів, які ідентичні один одному або дуже схожі. Такий тип виробництва характеризується механізацією, використанням стандартних деталей і конвеєрним способом складання. У такий спосіб виготовляються майже всі споживчі товари.

За класифікацією Д. Томпсона - Посередницькі технології характеризуються з'єднанням груп людей, які вже є взаємозалежними або можуть стати такими.

В банку на 01 грудня 2012 року працює 5400 працівників, з них приблизно 3700 жінок і 1700 чоловіків, 80% - це спеціалісти, касири, диспетчери тощо і 20% - керівники різних ланок.

Найбільше працівників віком від 18 до 35 років.

Організаційна культура.

Опитувальник для визначення стану організаційної культури

ТвердженняБали1. Практично всі працівники та адміністрація можуть описати цінності організації, її цілі, усвідомлюють важливість споживачів42. Працівники та адміністрація усвідомлюють свій вклад у досягнені цілей організації43. Дії управлінського персоналу, як правило, відповідають прийнятим у компанії цінностям34. Підтримка інших співробітників, навіть с інших підрозділів, є нормою35. Організація і весь персонал більш орієнтовані на довгострокові перспективи, аніж на короткострокові цілі46. Лідери прагнуть розвивати і виховувати своїх підлеглих27. До наймання персоналу ставляться розважливо, з претендентами проводять кілька співбесід, орієнтованих на виявлення в них рис, що відповідають організаційній культурі48. Працівникам та адміністрації надається як позитивна, так і негативна інформація про організацію, щоб вони мали можливість зробити свідомий вибір щодо доцільності роботи в ній29. Критерієм переходу співробітника на нову ієрархічну сходинку є професіоналізм, а не інтриги та знайомства210. Цінності організації підкреслюють необхідність ефективної діяльності, адаптації до зовнішнього середовища, яке безперервно змінюється411. Наслідування місії та цінностям організації важливіше, ніж відповідність процедурам і стилю одягу312. Ви чули розповіді про лідерів або видатних фахівців організації413. В організації проводяться церемонії нагородження кращих працівників, вшанування ветеранів4Загальна сума балів43

Сума 26-51 бали: ВНЗ/організація характеризується помірно сильною організаційною культурою.

Фактори зовнішнього середовища банку: економічні, політичні, правові, соціокультурні, науково-технічні, міжнародні.

основні споживачі продукції - все населення країни;

основних конкуренти - інші банківські установи, особливо з І групи банків;

органи місцевої влади

Фактори непрямого впливу

законодавство - політика НБУ;

політичні зміни - політика Уряду країни;

міжнародні події - макропоказники ринків США, Європи тощо;

загальний стан економіки - вихід з рецесії чи кризи;

науково-технічний прогрес - необхідна постійна модернізація банківських систем;

Постанова НБУ від 16 листопада 2012 року №475 «Про зміну строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і запровадження обовязкового продажу надходжень в іноземній валюті» - фактор непрямого впливу: законодавство.

Приклади використання інформації в Банку: економічна - загальній стан економіки, кадрова - тенденції на ринку праці, бухгалтерська - зміни у законодавстві, соціальна - настрої і платоспроможність населення, технічна - розвиток програмного забезпечення, його доробка для реалізації продуктів Банку, постійна - законодавчі акти, постанови НБУ, ДПА, ПФУ, змінна - курс валют НБУ, ставка НБУ, індекс інфляції, продукти конкурентів, цифрова - поштові листи, документи тощо, літерна - накази, постанови тощо, кодована - електронні документи з ЕЦП, документована - накази, постанови, листи, не документована - чутки, вихідна - інформація про конкурентів на ринку, оброблена - консолідована і відфільтрована інформація про розвиток ринку, внутрішня - розпорядження, накази, директиви, плани, зовнішня - данні про конкурентів, зміни у законодавстві тощо, офіційна - накази, неофіційна - чутки, пряма - конкретне завдання підлеглому, делегування повноважень, зворотна - звіт про виконане завдання.

Нещодавно прийшлось приймати рішення по встановлення оновлення системи без внутрішнього тестування (всупереч регламенту / положенням, який забороняє встановлювати будь-які оновлення без тестування). Із-за неповноти інформації про правильне функціонування системи після оновлення, довелося його встановлювати і примати ризики. Після встановлення оновлення функціонал запрацював коректно.

Список літератури

вклад кошти банк стратегічний

1.Мескон М., Альберт М., Хедоури Ф. Основы менеджмента. - М.: Дело, 1999. -701 с.

2.Хміль Ф.І. Основи менеджменту: Підручник - К.: Академвидав, 2008. - 331 с.

Похожие работы на - Сучасний стан, проблеми і розвиток організації

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!