Розробка проекту торгівельного підприємства

  • Вид работы:
    Курсовая работа (т)
  • Предмет:
    Маркетинг
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    19,2 Кб
  • Опубликовано:
    2014-02-08
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Розробка проекту торгівельного підприємства

План

Вступ

Розділ І. Особливості розробки бізнес-планів для торговельної діяльності

Розділ ІІ. Методика і етапи складання бізнес-планів торгового підприємства

Розділ ІІІ. Розробка проекту створення торговельного підприємства

3.1Резюме

3.2Обґрунтування виробу місцезнаходження підприємства

.3План маркетингу

.4Торговельний план

.5Організаційний план

.6Фінансовий план

.7Страхування ризиків

Висновки

Список використаної літератури

Вступ

Аналіз закордонного досвіду економічного і соціального розвитку підтверджує, що малий бізнес може стати реальним фактором не тільки стабільності, але і зростання економіки країни. Малий бізнес вносить свій внесок у підтримку конкуренції на належному рівні, гнучку перебудову виробництва, прискорення інноваційних процесів, формування ринкової економіки, сприяння росту зайнятості. У зв'язку, з цим науковий аналіз проблем малого бізнесу в Україні має особливе значення в умовах реформування економіки і характеризується структурною перебудовою економіки, необхідністю стабілізації відтворювальних процесів і забезпеченням перспективи стійкого економічного розвитку.

У Європі малі та середні підприємства становлять 99,7% всіх комерційних підприємств. У США на малі підприємства припадає майже 30% всього експорту. У Франції та Німеччині частка малого та середнього бізнесу у ВВП цих країн майже 50%, а в Японії ними створюється майже 57% всієї продукції в провідній для країни обробній промисловості, в Італії на нього припадає приблизно 95% національного доходу. В цілому по Європі на малих і середніх підприємствах працює майже 68% працездатного населення, які виробляють 58% ВВП. Всупереч усталеним стереотипам, опорою німецької економіки служать не автомобільні гіганти, великі енергетичні, хімічні чи металургійні концерни, а малі та середні підприємства.

В Україні за різними оцінками малий бізнес займає близько 5-6% ВВП. Але з урахуванням тіньової економіки, близько 30% населення України зайнято в малому бізнесі. Основний вид діяльності - це торгівля, а також сфера послуг - ремонтні роботи, перукарські послуги, кафе в курортних і придорожніх зонах. У свій час активно розвивався будівельний малий бізнес, але сьогодні він загальмувався.

Науково обґрунтовано, що до переваг малого та середнього бізнесу відносяться наступні: створення нових робочих місць; ефективність малих фірм; прибутковість; особливе ставлення до праці; велика конкурентоспроможність; мобільність; глибока спеціалізація і затребуваність; швидка окупність дає можливість почати бізнес з малим стартовим капіталом.

Мета: вивчення методики та особливостей розробки бізнес-планів.


Розділ І. Особливості розробки бізнес-планів для торговельної діяльності

У сфері приватного підприємництва в Україні зайняті вже тисячі <#"justify">БІЗНЕС-ПЛАН

ПРОЕКТУ створення пральні самообслуговування для надання послуг студентів на мешканців міста ФОП Сігінєвич а.о.

Юридична адреса

ФОП Сігінєвич А.О.

М. Полтава, вул.Коваля 3а,

Розробник бізнес-плану

Сігінєвич Андрій

ПОЛТАВА - грудень, 2014

.1 Резюме

Бізнес-ідея проекту пов'язана з реалізацією ефективних способів, спрямованих на задоволення попиту студентів та мешканців міста на високоякісне обслуговування, зокрема прання речей. Власник проекту - фізична особа підприємець Сігінєвич А.О. - передбачає закупівлю відповідного обладнання і устаткування для надання послуги з прання речей з метою започаткування та розвитку власної справи, що дозволить покращити рівень проживання студентів та мешканців міста і врахувати всі аспекти споживацького ринку.

Для досягнення цих цілей ФОП Сігінєвич А.О. використовуватиме власні грошові кошти і наявне обладнання, а також капіталовкладення від інвестора. Загальна сума в 87,1 тис. грн. буде мобілізована на ремонт виробничого приміщення, вибір і купівлю технологічного обладнання, закупівлю сировини і матеріалів, використовуваних в процесі обслуговування клієнтів.

3.2 Обґрунтування вибору місцезнаходження підприємства

Відкриття пральні планується в м. Полтава поблизу зупинки громадського транспорту «Універитет» або «Стадіон». В обраному районі знаходяться 2 вищі навчальні заклади на які орієнтується пральня. Варто зауважити що дані зупинку знаходяться майже в центрі міста, що гарантує щоденну рекламу підприємству.

.3 План маркетингу

Гідне місцезнаходження буде грати велику роль в житті підприємства. Так, як сфера послуг спрямована на студентів, в місцях їх скупчення, а саме в вузах та гуртожитках активно діятиме реклама у вигляді плакатів та листівках. Створення веб-сайту та реклама в соціальних мережах активно сприятиме розвитку та роботі пральні.

Для постійних клієнтів буде діяти програма лояльності «кожне 10 прання - безкоштовно».

Корпоративні клієнти будуть обслуговуватися за спеціальними умовами.

3.4 Торговельний план

Торговельний план залежить від щоденного виробітку кожної з машин. Детальні розрахунки приведені в таблиці 1

Вид машиникількість праннів на добувартість одного праннящоденний прибутокпральна машина на 9 кг335 грн.105 грн.пральна машина на 5 кг (3 шт) 12 (4*3)20 грн.240сушильна машина на 5 кг410 грн.40всього: 385 грн.

3.5 Організаційний план

Організаційно-правова форма субєкта підприємницької діяльності - фізична особа підприємець.

Переваги:

простота у державній реєстрації

простота у веденні бухгалтерського обліку і податковій звітності

одноособовість прийняття управлінських рішень і розподілу прибутку.

Ризики: - відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності

неможливість залучення з юридичної точки зору співвласника (компаньйона) для ведення господарської діяльності.

.6 Фінансовий план

При розрахунках всіх показників проекту використовувалися дані песимістичного прогнозу. Впровадження проекту може поліпшити розрахункові показники.

Джерела фінансування. Капітальні витрати, необхідні для реалізації проекту в сумі 38,8 тис. грн. передбачається, що будуть профінансовані за рахунок:

  • грошових коштів приватного підприємця в сумі 14,8 тис. грн.;
  • комерційного кредиту в розмірі 24 тис. грн.

Разові затрати, щомісячні витрати, прибутки наведені в таблиці № 2

Таблиця № 2

Основні разові затратиСума, грн.Заключення СЕС300Ремонт та підготовка приміщення (включаючи каналізацію, разводку води, витяжку)10000Закупівля обладнання: 3 пральні машинки на 5 кг(по 4 тис. грн), 1 пральна машинка на 9 кг (6 тис. грн), сушильна машинка на 5 кг(4 тис. грн).24000Меблі2000Дрібне обладнання (утюги, гладильні дощечки, тази)2000Вивіска500Всього разових затратВід 38 800Постійні витрати, грн./міс.Аренда приміщення (20 кв. м по 150 грн. за метр)3000Заробітна плата адміністратору2000Коммунальні платежі1000Закупівля порошку, освіжувача та подібних засобів600Реклама500Ремонт и профилактика техники1000Всього в місяць8 100ВСЬОГО постійних витрат за ріквід 97 200 ВСЬОГО за перший рік, включаючи стартові витративід 136 000Щомісячні прибуткиПрання та сушіння білизни11 550Додаткові засоби (освіжувач, кондиціонер, плямовивідник)1200Додаткові послуги (прасування, прання без присутності клієнта, доставка білизни додому)2000ВСЬОГО щомісячних прибутків15 750ВСЬОГО річний прибуток189 000Термін окупності проекту 9 мес.

3.7 Страхування ризиків

Ризики підприємця

.На казус нещасного випадку а саме: вандалізм, грабіж, пожежа, затоплення, підприємство буде застраховано у страховій компанії.

.Поломка обладнання. Перед початком роботи з постачальником обладнання буде заключено договір на сервісне обслуговування.

.Закриття пральні. У цьому випадку підприємець втрачає всі вкладені кошти

.Головним ризиком інвестора на момент інвестування проекту є закриття пральні. В цьому випадку все закуплене обладнання буде продане, а гроші повернені інвестору.

Висновки

Ринкова економіка пред'являє до підприємців достатньо високі вимоги. Це пояснюється значним підвищенням конкуренції і відповідальності бажаючих створити свій бізнес за прийняте рішення.

Кожний підприємець, починаючи свою діяльність, повинен перш за все ясно бачити перспективу своєї справи у фінансових, матеріальних, технічних, інтелектуальних ресурсах, визначити джерела їх отримання, розрахувати ефективність використання цих ресурсів у процесі роботи свого підприємства.

Інструментом для здійснення ідеї або проекту є планування та розробка бізнес-плану.

Як правило, бізнес-план складається після того, як виконано попередню роботу із вивчення бізнес-пропозиції, проведено дослідження і прийнято остаточні рішення щодо принципової можливості його фінансування. Варто визначити, як поєднуються цілі проекту і підприємства, на якому він реалізовуватиметься, і яким чином враховуватимуться інтереси партнерів, кредиторів, інвесторів.

Успіх підприємства забезпечуватиметься у тому випадку, якщо всі наявні ресурси спрямовуватимуться на досягнення цілі і використовуватимуться з максимальним ефектом, чому сприяє розробка і впровадження бізнес-плану.

бізнес план маркетинговий ризик

Список використаної літератури

1.Апопій В.В. Організація торгівлі: Підручник.2-е вид., перероблене, доповнене. - К.: «Центр навчальної літератури», 2005

2.Апопій В.В. Комерційна діяльність: Підручник. 2-е вид., перероблене, доповнене - Київ.: «Знання», 2008. - 558 с.

.Виноградська А.М. Комерційне підприємництво: сучасний стан, стратегії розвитку: Монографія. - Київ: Центр навчальної літератури, 2004. - 807 с.

.Войнаш Л.Г. Товарознавство непродовольчих товарів. Ч. 1 - Київ.:НМЦ „Укоопосвіти, 2004. - 426 с.

.Криковцева Н.О., Казакова О.Б. Комерційна діяльність. - Київ: Центр навчальної літератури, 2007, - 295 с.

.Кучеренко В.Д., Ткаченко Н.Б. Маркетингова товарна політика: Підручник . - Київ: КНТЕУ, 2005 р.

.Харитонов Є.О. Цивільний кодекс. України. Науково-практичний коментар. - Київ: «Одисей»,2009. - 1200с.

.Загорна Т.О. Конкурентоспроможність підприємства: Навчальний посібник. - Київ: Центр навчальної літератури, 2006. - 384с.

9.Панкратов Ф.Г. Комерческая деятельность: Учебник для вузов. - Москва: Маркетинг, 2000. - 580с.

10.Половцева Ф.П. Коммерческая деятельность: Учебник. - Москва: Инфра-М, 2005.

11.Парамонова Т.Н., Красюк И.Н. Маркетинг в розничной торговле.- Москва: ФБК-Пресс, 2004.

.Егоров В.Ф. Организация торговли. - Санкт-Петербург: «Питер-Принт», 2004.

14.Базилевич В.Д. Економічна теорія: Політекономія:Підручник. - Київ: «Знання», 2006

15.Особенности разработки бизнес-планов.

Похожие работы на - Розробка проекту торгівельного підприємства

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!