Історія компанії Bosch

  • Вид работы:
    Курсовая работа (т)
  • Предмет:
    Маркетинг
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    890,58 Кб
  • Опубликовано:
    2016-11-13
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Історія компанії Bosch

Вступ

Важко заперечити важливе значення освіти й науки в розвитку суспільства. Усе, що оточує нас - речі, техніка, предмети повсякденного вжитку, - є результатом наукових винаходів, сумлінної праці й натхнення багатьох людей.

Немає жодної сторони людського життя, яка б не базувалася на раніше набутих, а тепер старанно збережених знаннях. Науково-технічний прогрес, розвиток різних галузей промисловості, виробництво різних товарів. Наукові відкриття та винаходи роблять людину ерудованою, розширюють її світогляд, змушують по-новому подивитися не тільки на певну проблему, а й узагалі на світ.

Основне призначення прикладних наук є дослідження дійсності з метою застосування результатів цих досліджень у різноманітних сферах практичної діяльності людини за допомогою технологій. Технологія суть застосування наукових знань на практиці з метою виробництва предметів споживання, з метою зміни, вдосконалення та контролювання умов життя. Коли нині розглядаються проблеми технології, то неминуче постає питання про спрямованість її розвитку, її впливу на життя суспільства.

Є досить велика кількість людей і компаній, що присвятили своє життя науці, однією з таких компаній є Bosch, чию історію та розвиток ми розглянемо.

1.Біографія Роберта Боша

Роберт Бош народився в 1861 році в невеликому швабському містечку Альбек, біля Ульма (Німеччина). Він був одинадцятою дитиною в сім'ї з 12 дітей. Його батько - Серватіус Бош - був заможним селянином, досить начитаність і освіченим, як для свого середовища, що володіє готелем, пивоварний і окремою ділянкою дороги, з якого збирав мито за проїзд. Батько дав синові гідне виховання та освіту. Він мріяв, що Бош-молодший відкриє аптеку або стане хорошим учителем, а може і того більше. Серватіусу Бошу не хотілося, щоб син, слідуючи по стопах батька, провів своє життя у важкому виснажливій праці на фермерській землі. Однак, Бош-молодший, всупереч очікуванням батька, не став аптекарем або вчителем, рівно, як і фермером.

З дитинства Бош-молодший захоплювався різного роду механізмами. Йому подобалося їх розбирати, збирати, ремонтувати і вдосконалити. А з часом почав винаходити і свої. Навесні 1969, коли йому було сім років, сім'я переїхала до міста Ульм. Роберта Боша віддали в школу, в якій він, не був відмінником, проте мав хороші знання в хімії та біології (великі знання зоології та ботаніки, якими він завжди по життю ділився з іншими, ніколи не переставали дивувати оточуючих і друзів). З 1 жовтня 1881 по 1 жовтня 1882 він проходив добровільну військову службу в 13-му інженерному батальйоні, яку закінчив у статусі унтер-офіцера і офіцер-аспіранта. У 1894 році Бош відвідував лекції у Вищій технічній школі Штутгарта.

1.1 Політична діяльність Роберта Боша

В 1920-х і 1930-х роках Бош складався в цілому ряді економічних комітетів і багато часу присвячував налагодженню відносин між Німеччиною і Францією, вважаючи, що вони стануть запорукою довгого миру в Європі.

У 1932 році в світ виходить книга про запобігання криз у світовій економіці, написана Робертом Бошем.

Роберт Бош був противником нацистського режиму з перших років його існування; у свою чергу, нацисти ставилися до власника компанії і його найближчим співробітникам з підозрою, надто добре знаючи про їхнє ставлення до партії Гітлера ще до її приходу до влади. Знаючи характер і політичні погляди Роберта Боша, важко було очікувати чогось іншого - власник компанії завжди залишався вірним самому собі. У 1937 р він прийняв на роботу колишнього обер-бургомістра Лейпцига Карла Ґерделера. Офіційно займаючи посаду радника з економічної політики, К. Герделер таємно керував осередком опору в Штутгарті. Після невдалої спроби замаху на Гітлера компанія опинилася під пильною увагою нацистських слідчих. Провідні співробітники були арештовані і потрапили в концтабори і в'язниці.

1.2 Благодійна діяльність

У 1910 році Роберт Бош пожертвував близько мільйона німецьких марок Вищій технічній школі Штутгарта, приділяючи підтримку обдарованій молоді. У період Першої світової війни він, відмовившись від прибутку на поставках озброєнь, перераховував мільйони на благодійність. В + 1 913-м при фабриках відкриваються училища, що дозволили значно підвищити кваліфікацію робітників, почав діяти соціальний відділ, який видавав співробітникам, в сім'ях яких були утриманці, компенсації, а також пенсіонери.

У 1916-1917 рр. Роберт Бош віддав 13млн марок на будівництво Каналу річці Некар На Роттенбург в.

З 1880 року Бош складався в американському союзі Лицарі праці, а з +1917 року Роберт Бош є почесним громадянином Штутгарта за заслуги перед суспільством.

В +1916 він жертвує близько трьох мільйонів німецьких марок на будівництво лікарні на Марієнштрассе, однак ця лікарня проіснувала не довго. У 1 940 році в Штутгарті в районі Прагсаттель відкрилася гомеопатична лікарня, гроші на будівництво якої, були подаровані Бошем в 1 +936-му році, на честь 50-річчя його компанії, а в 1973 р ця лікарня переїхала в нову будівлю.

1.3 Особисте життя

жовтня 1887 Бош одружився на Ганні Кайзер. У 1888 році у них народилася дочка Маргарета, в 1891 - син Роберт (помер в 1921 р від розсіяного склерозу), а в 1889 ще одна дочка - Паула. Після розпаду першого шлюбу, в 1927 році Бош одружився на Маргарете ВЕРЦА. У них було двоє дітей - Роберт (нар. 1928) і Єва (нар. 1931). Бош любив займатися сільським господарством і мав власну ферму на південь від Мюнхена. Одним з найулюбленіших його времяпровождений було полювання, якої він почав займатися ще разом з батьком у ранньому дитинстві.

1.4 Спадщина

У 1926 р, у віці 65 років, Роберт Бош відійшов від повсякденного управління компанією і передав всі повноваження в руки тріумвірату (Ханс Вальц, Карла Мартелла Вільд і Герман Фелльмет), де роль першого серед рівних грав Ханс Вальц. Після перетворення фірми в товариство з обмеженою відповідальністю в 1937 р і складання заповіту Роберт Бош, здавалося, завершив всі свої справи - принаймні, 23 вересня 1941 він зміг відносно спокійно відсвяткувати 80-й день народження. Залишалися турботи, пов'язані з невпевненістю в результаті війни і в майбутньому дітей, особливо сина Роберта (від другого шлюбу), який, згідно із заповітом батька, повинен був стати одним з директорів компанії. Роберт Бош помер 12 березня 1942 від ускладненого запалення середнього вуха, на 81-му році життя. У своєму заповіті 1937 він вказав направити дивіденди від акцій на благодійні цілі. На початку 1960-х років спадкоємці передали свої частки в Robert Bosch GmbH (Фонд, заснований Бошем ще в 1921 році і пізніше названий його ім'ям). Сьогодні ця організація володіє 92% статутного капіталу концерну .

2.Заснування компанії Bosch

Після закінчення навчання Роберт працював і набирався досвіду в майстернях і на фабриці електровимірювальних приладів. З 1 жовтня 1881, протягом року Роберт проходив добровільну військову службу, яку закінчив у статусі унтер-офіцера. Вже тоді молодий чоловік розумів, що необхідно починати свою справу, проте був твердо переконаний, що тих знань, які він накопичив, було недостатньо для такого серйозного підприємства. Тому, в 1884 році молодий юнак, в якості вільного студента, відвідував лекції в політехнічному інституті Штугарта, а також осягав ази початкової бухгалтерії. Далі, в цьому ж році, він відправився на заробітки в Сполучені Штати Америки, де відпрацював приблизно рік, а потім перебрався до Великобританії.

І ось, повернувшись на батьківщину в 1886 році, повний досвіду, ідей та ентузіазму, Роберт Бош відкриває власної справа - майстерню з дуже оригінальному, але простою назвою: «Майстерня точної механіки і електрики», З цього моменту можна сміливо починати відлік історії розвитку компанії Bosch (з 15 листопада 1886).

3.Робота компанії Bosch

.1 Принцип роботи

Один з основних принципів компанії: «потреби клієнтів стоять вище інтересів виконавців, але не вище якості»! У перші роки доводилося дуже нелегко, оскільки штат складався всього з трьох осіб - самого Боша, його підмайстри і механіка; левова частка доходів в той час йшла на закупівлю нового обладнання. В основному, в майстерні вироблялося електричне обладнання всіх типів, починаючи від телефонних апаратів і закінчуючи дистанційними сигналізаторами рівня води. Але були також і вимушені «непрофільні» замовлення, так як часто доходу не вистачало для підтримки справи (наприклад, займалися ремонтом невеликих пристроїв або виготовленням дерев'яних футлярів для фотоапаратів). Роберт Бош, все таки, знайшов дуже цікавий підхід для залучення клієнтів - він одягав капелюх з товарним знаком і їздив до клієнтів на велосипеді. Це було дуже незвично, завжди викликало жвавий інтерес у жителів Штутгарта і служило відмінним рекламним ходом, так як приваблювало більше клієнтів в його майстерню. Сам період «Майстерні точної механіки і електротехніки» тривав 1886-1900 року.

3.2 Перший серйозний успіх компанії Bosch

Перший значущий успіх допоміг фірмі Роберта Боша перейти, зі стану майстерні, на рівень компанії зі статусом міжнародного постачальника автомобільних комплектуючих. У 1887 році надійшло замовлення на розробку пристрою запалювання від магнето, для стаціонарного газового двигуна. Тестування з удосконалення проводилися багато років, незважаючи на те, що нове, ще недоработанное пристрій, вже з успіхом продавалося через кілька місяців (до кінця 1890-років кількість замовлень різко зросла і займало близько половини обсягу всіх продажів фірми).

У 1897 році, за замовленням компанії «Даймплер», пристрій запалювання від магнето було успішно адаптовано під французький трицикл «De Dion Bouton». Тепер, трицикл міг прискоряться до 50 кілометрів і справлятися з високими гірками - магнето працювало стабільно і безперебійно: при 100 розрядах в хвилину або при збільшенні навантажень до шестисот. Це був успіх не тільки для компаніїBosch, а й для всього автомобільного світу тих років, так як була вирішена одна з найскладніших технічних проблем серед високоспритних двигунів внутрішнього згоряння - це наявність стабільної і безпечної моделі запалювання (раніше використовувалися гартівні трубки Даймлера, які часто через відкритого полум'я ставали причиною пожеж і серйозних травм).

3.3 Розширення компанії Bosch

У 1901 році компанія Bosch налічувала вже 45 співробітників, переїхала в нову будівлю, а потім добудувала ще кілька фабричних корпусів, і виробляла на той період приблизно 10000 магнет низької напруги на рік. У наступному році відбулася ще одна ключова подія, яке сприяло бурхливому розвитку компанії.

Ще в 1901 році Робертом Бошом було доручено, його учневі Гітлобу Хонольд, розробити систему запалювання зі спрощеним модулем розмикання контактів. І ось, в 1902 році, було представлено новий винахід - магнето високої напруги. За основу взяли ідею свічки запалювання, раніше запропоновану Карлом Бенцом (однак винахід реалізували в абсолютно новому, інноваційному напрямку, тому авторство свічки запалювання належить компанії Bosch). Цей невеликий елемент викликав неймовірний ажіотаж серед виробників автомобілів, так як був універсальним, допомагало істотно збільшити потужність і швидкість, знімав питання про безпеку і перегріву двигунів, дозволяв робити двигуни меншого розміру, без втрати потужностей. Тепер, компанія Bosch була не просто в лідерах, вона висунулася в своєму розвитку і можливостях на кілька кроків вперед.

Велика кількість замовлень привели до швидкого розширення компанії на території Німеччини. Однак, експорт систем запалювання в інші країни значно збільшував їх вартість. Дешевше було побудувати цеху "по місцю". Глобальне розширення почалося з Великобританії, а потім продовжилося вже в інших країнах. Представництва Bosch відкрилися всюди - Європі, Південній Америці, Азії, Африці та Австралії. Це призвело до того, що 88% виробленої продукції до 1913 року продавалося зарубежем.

АВТОМОБІЛЬНИЙ АСОРТИМЕНТ КОМПАНІЇ також розширює:

• в 1914 році - почав виробляється електричний стартер.

• в 1921 - з'явився клаксон (став символом сучасного звукового сигналу; було продано більше 100 000 штук).

• в 1926 - з'явилися склоочисники.

• в 1927 році - був вдосконалений паливний насос високого тиску.

• в 1928 році - винайдені покажчики поворотів.

Компанія Bosch вже була не просто постачальником магнето, а стала со-виробником більшості європейських і американських автомобілів, так оснащувала їх повним комплектом необхідного електрообладнання.

3.4 Bosch у воєнні роки

Серйозною перешкодою в розвитку компанії стала Перша Світова Війна (1914 рік), яка повалила країну в убогість, інфляцію, великі міжнародні виплати (репарації), втрати земель, а для компанії Bosch - втрати виробничих будівель і офісів у Британії, Франції, США та інших країнах, проти Німеччини. Частина зарубіжних цехів були повернені через роки, однак тепер, як би це іронічно не виглядало, доводилося конкурувати ще й зі своїми колишніми підприємствами. Необхідно було знаходити нові інженерно-конструкторські рішення.

3.5 Реструктуризація компанії

У ситуації постійного кризи, що вразила Німеччину в двадцяті роки, збереження конкурентоспроможності компанії вимагало все більших вкладень в наукові дослідження і нові розробки. Ставка на вузьку спеціалізацію (запалювання і освітлення) більше не виправдовувала себе, і компанія терміново підготувала до серійного виробництва ряд нових продуктів. Традиційно чудова якість Bosch дозволяла їм швидко завоювати популярність у покупців. До 1913 р фірма Роберта Боша завершила розробку єдиної автомобільної електросистеми, що складалася з фар, реле-регулятора і генератора. Спочатку вона працювала від батарей інших виробників, але з 1927 р компанія почала випуск власних акумуляторів. Нові акумуляторні батареї пройшли серію випробувань взимку 1912-1913 рр. У перші роки після війни Bosch випустив на ринок цілий ряд нових пристроїв для автомобілів, які зробили водіння безпечніше, - в тому числі звукові сигнали, протитуманні фари, прожектори, електричні стек-лоочістітелі і поворотники.

Одним з найбільших досягнень того часу стало створення першого дизельного насоса надійшов у продаж в 1927 р Спочатку він призначався тільки для вантажівок, але з 1936 р серійно встановлювався і на легкові дизельні автомобілі Несприятлива економічна ситуація і зростаюча конкуренція початку і середини двадцятих років змусили багатьох підприємців, у тому числі і Роберта Боша, задуматися про раціоналізації виробництва. Крім принципів американського інженера Фредеріка Тейлора, які передбачали підвищення ефективності робочого процесу за допомогою його поділу на окремі кроки, домогтися економії на виробництві дозволила насамперед конвеєрна складальна лінія. Перший складальний конвеєр був встановлений в 1913 р на фабриці Генрі Форда в передмісті Детройта Хайленд-Парку. Ця інновація призвела до несподівано значного скорочення виробничих витрат - більш ніж на 50%, завдяки чому вдалося досягти пропорційного зниження цін для кінцевих споживачів. У середині двадцятих років технологи Bosch з дозволу Генрі Форда вивчили складальну лінію на його фабриці і скопіювали її. У результаті в 1925 р виробничий процес в компанії був реорганізований без будь-яких складнощів. Виробничий процес до впровадження конвеєрної складальної лінії не обов'язково припускав працю на індивідуальних робочих місцях в маленьких приміщеннях, на фабриках Bosch і надалі існували великі цехи.

У 1926 р в автомобільній промисловості сталась перша великомасштабна криза. Роберт Бош, незадовго до цього відійшов від повсякденного управління компанією, тому рекомендував своїм наступникам Хансу Вальцу, Карлу Мартеллу Вільде та Герману Фелльмету провести реструктуризацію, яка мала перетворити спеціалізовану фірму з виробництва автомобільних комплектуючих в транснаціональний електротехнічний концерн. Успішно виконати рекомендації засновника компанії вдалося як завдяки власним розробкам у сфері електроінструментів і техніки для дому, так і за рахунок цілеспрямованого придбання інших компаній - фірми з виробництва газових водонагрівачів Junkers, берлінської компанії з випуску радіоапаратури Idealwerke і штутгартского підприємства з виготовлення кінопроекторів Bauer. Компанія Bosch зіграла важливу роль у популяризації телебачення в Німеччині - в 1929 р вона увійшла в число засновників акціонерного товариства Fernseh AG, чиї передові розробки незабаром завоювали загальне визнання.

Ось деяка хронологія:

р. - Пристрій запалювання від магнето для автомобільних двигунів.

р. - Була створена свічка запалювання.

р. - Створення автомобільних фар, генератора і реле-регулятора.

р. - Створення, так улюбленого всіма, клаксона.

р. - Створення акумуляторної батареї.

р. - Створення паливного насоса високого тиску для дизельного двигуна, а також форсунки.

р. - Поява паливного фільтра.

р. - Поява автомобільного радіо і першого в світі Електроперфоратор.

р. - З'явився перший в світі електролобзик.

р. - Дата створення першої в світі електроізоляції.

р. - Поява фар ближнього і дальнього світла, стоянкових та паркувальних ліхтарів, сигналів повороту.

р. - Початок випуску антиблокувальної системи (ABS).

р. -Системи бензинового вприскування та електронного запалювання.

р. - З’явився перший у світі акумуляторний перфоратор.

р. - Розробка швидкозатискного патрона SDS-max.

р. - Початок випуску системи електронної стабілізації (EPS).

р. - З'явився перший у світі варіо-шлифователь.

дизельний насос bosch

4. Наукові відкриття в 50-х

Після складного військового періоду, в 50-х роках, компанія потроху відновлювалася:

• З'явилися філії в Австралії, Бразилії та Індії.

• У 1946 році був випущений перший електролобзик.

• У 1952 році розроблений електроізоляційний матеріал.

• У 1956 році в світ виходить перша морозильна камера, а в 1958 - побутова пральна машина.

• Вже в 1962 році з'явилася вбудовувана кухонна плита, а в 1964 - посудомийна машина.

• 1978 ознаменувався появою нового багатофункціонального кухонного комбайну та автомобільної антиблокувальної системи (АВС).

• У 1979 році з'явилася електронна система уприскування.

• У 1984 році почали проводиться перші в світі акумуляторні перфоратори.

• У 1986 році почалося серійне виробництво антипробуксовочну систем і систем електронного уприскування для дизельних двигунів.

• 1990 рік - це рік появи швидкозатискного патрона SDS-Max

·        Bosch першим створює домашній електричний холодильник. Вперше холодильник Bosch було представлено на ярмарку в Лейпцигу у 1933 році, і ця подія викликала захоплення у всіх. З того часу зберігання продуктів у льодовій шафі, погребі та такі способи продовження терміну придатності продуктів, як консервування, засушування, засолювання та коптіння, нарешті, відійшли в минуле.

Цей шедевр мав корисний об’єм 60 л та загальну вагу 80 кг. Але, нажаль, небагато хто міг дозволити собі таку розкіш - придбати холодильник у формі барабана, ціною 298 рейхсмарок, що складало на той час трьохмісячний заробіток працівника.

·        Перший електролобзик було створено у 1946 році Альбертом Кауфманном інженером компанії Scintilla AG (Золотурн, Швейцарія). Він замінив голку у швейній машині на лезо. У продажу інструмент появився у 1947 під назвою «Lesto jigsaw» (лобзик Лесто). У 1954 компанія була куплена фірмоюBosch[2]. У 1964 назву було змінено на «Bosch jigsaw» (лобзик Бош). У 1966 створено конструкцію з маятниковим рухом леза а у 1989 році у електролобзики почали оснащувати засобами швидкої зміни леза.

·        Міксер (1950 рік) - пристрій, що призначений для механічного перемішування, створення однорідної маси і її тимчасової підтримки різних за складом рідких і сипучих речовин. Українським відповідником являється слово змішувач (наприклад: бетонозмішувач, розчинозмішувачі (будівельні)). Ручний міксер являє собою компактний електричний прилад, пристосований для утримання однією рукою. Корпус міксера зазвичай виконується з пластмаси, всередині нього розташований електродвигун з редуктором, який приводить в рух двоє віночків-збивачів, розташованих так, що при обертанні їх лопаті рухаються по пересічних траєкторіях. Міксер, зазвичай, має кілька можливих швидкостей обертання двигуна, або плавне регулювання. Також існують ручні міксери, що приводяться в дію обертанням ручки. Міксери виробляють компанії BSH (під торговими маркамиBosch, Siemens, Ufesa), Royal Philips Electronics (під маркою Philips), Zelmer SA (під маркою Zelmer) і багато інших.

·        Першими «радіоточками» в автомобілі стали звичайні домашні радіоприймачі компактних розмірів, які в майстернях кустарно адаптували під 6-вольтів автомобільну мережу. Як правило, вони приєднувалися через перетворювач напруги. Якість роботи таких систем залишало бажати кращого. Проте радіо в машині ставало все більш популярним. На новий сегмент ринку практично одночасно кинулося безліч електротехнічних фірм з усього світу.

·        Радіоприймачі для автомобілів стали і новою областю для штутгартского концерну Bosch з 30-річною на той момент історією. Почалося все в 1930 році, коли Bosch уклав перший контракт на постачання радіодеталей з берлінською фірмою Ideal-Werke, що випускала досить популярні в Німеччині домашні радіоприймачі. За два роки до цього фірма з Берліна вивела на ринок марку Blaupunkt - у перекладі з німецької «Блакитна точка».

У 1932 році Ideal-Werke перейшла у власність Bosch. Поглинання пішло на користь слабкий берлінської фірмі. Відразу ж після укладання угоди почалася робота над створенням радіоприймача, спеціально спроектованого для автомобілів. Його створювали в технічному центрі Bosch в місті Штутгарт силами інженерів обох компаній, одну з яких перейменували в Blaupunkt-Werke.

5.«BOSCH» сьогодні

Bosch GmbH (вимовляється: Роберт Бош ГмбХ) - німецька група компаній, провідний світовий постачальник технологій і послуг в області автомобільних і промислових технологій, споживчих товарів, будівельних і пакувальних технологій.

У 2014 році компанія Bosch вклала в наукові дослідження і розробки около5 млрд євро, а також подала заявки на отримання 4593 патентів по всьому світу. Близько 360 000 співробітників забезпечили в 2014 фінансовому році обсяг продажів в 48951000000 євро. До групи компаній Bosch входять Robert Bosch GmbH і приблизно 440 дочірніх підприємств і регіональних компаній приблизно в 60 країнах. Разом з партнерами у сфері продажів і обслуговування компанія Bosch представлена майже в 150 країнах.

З 1 липня 2012 головою правління є Фолькмар Деннер (Volkmar Denner).

Запорукою бездоганності компанії є стиль, зручність і простота у використанні техніки. Пральні машини, суміщені з сушильними апаратами, які автоматично встановлюють час роботи і швидкість віджиму, домашні масажери і грілки, вбудована побутова техніка, плити, пилососи - все це створено виключно для максимального комфорту споживачів.

Щорічно, починаючи з 2001 року, у всіх європейських країнах журналом Readers’ Digest проводяться дослідження, метою яких є виявлення торгових марок, які користуються у споживачів найбільшим успіхом і повагою. Журналом враховується думка кожного окремого респондента, але сукупність переваг визначає лідера в цілому по країні. У номінації «марка довіри 2006» в категорії «побутова техніка» шостий раз компанія Bosch займає перше місце. Нелегко в умовах сучасної ринкової конкуренції зайняти лідируючі позиції, але ще важче втримати їх на протязі довгого часу. Компанія не забуває про своїх покупців і продовжує підтверджувати якість своїх товарів. Увага акцентується на довіру покупців, а також на дбайливому ставленні до природи. У зв’язку з цим Bosch щорічно витрачає 100 млн. євро на захист навколишнього середовища.

Компанія виробляє свою продукцію на заводах Німеччини, Іспанії, Туреччини, Словенії, Греції та Польщі. У Німеччині в даний момент діють чотири заводи.

З самого початку своєї роботи Роберт Бош вважав, що дані і виконані ним обіцянки і віра споживачів на якість його товарів є більш важливим фактором, ніж одномоментна вигода. Заснована ним компанія дотримується цього принципу і до цього дня.

5.1 Нагороди

Нагорода "iF Product Design Award" вручається промисловою палатою м Ганновер. Оцінка і вибір переможця, удостоєного цієї нагороди, здійснюється відповідно до наступних критеріїв: дизайн, якість виконання, якість використовуваних матеріалів, новаторство, ступінь нешкідливості виробництва та експлуатації, функціональність, ергономічність, простота експлуатації, безпека і міцність.

Нагорода "reddot" присуджується в провінції Нордрейн-Вестфалія приладам, які являють собою саму вдалу комбінацію оригінального дизайну і функціональності. Міжнародне журі оцінює виставлену на конкурс продукцію за критеріями новаторства, функціональності, якості, ергономічності і міцності

Висновок

дизельний насос bosch

Отже, у даній роботі я розглянула історію компанії Bosch, як приклад успішного поєднання науки та бізнес справи, яка досягла успіху завдяки залученню найкращих науковців-експериментаторів з усіх країн світу та виділенню коштів на наукові дослідження для розвитку компанії. Цією роботою я хотіла звернути увагу на те, що в Україні треба створювати фірми, які будуть вкладати гроші не на надприбутки, а на розвиток сучасних технологій, підвищення конкурентоздатності в України у світі.

Список використаних джерел

1.       1. Беккер Р. Роберт Бош. Життя і діяльність. Вісник історіїBosch.

2.       2. Цалик С. Запалювач свічок запалювання.

.        3. Баранцев І. «Божественное зажигание»

.        4. Симоненко К. Добре забуте нове.

.        5. Туктамишев С. Історія брендуBosch. Техногід.

.        6. ABS - 30 років на варті життя // За кермом: журнал.

7.       #"905644.files/image001.gif">

Мал. 1. У 1947 році виготовлений перший лобзик Bosch

Мал. 2. У 1952 році з'явилася нова дриль - 400 Вт, зі сталевим корпусом і подвійною ізоляцією

Мал. 3. У 1960 році зроблена перша повністю автоматична пральна машина Bosch

Мал. 4Популярний автомобільний радіоприймач від компанії Bosch, 1936 рік

Мал. 5. Перший у світі холодильник Bosch, циліндричної форми

Похожие работы на - Історія компанії Bosch

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!