Рукописні книги Ватиканської бібліотеки

  • Вид работы:
    Реферат
  • Предмет:
    Культурология
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    1,71 Мб
  • Опубликовано:
    2015-12-06
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Рукописні книги Ватиканської бібліотеки

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра СКІД










Реферат

З дисципліни «Документознавство»

На тему: «Рукописні книги Ватиканської бібліотеки»


Виконала:

студентка групи ДК-12

Кучеренко М.О.

Прийняла: доцент Лісіна С.О.




Львів 2015

Вступ

Люди - це історія, люди живуть історію, вони ж її і пишуть. Іноді факти, які вважалися беззаперечними підлягаються сумнівам, оскільки відкриваються, нові, нікому не відомі документи. Одні з найдостовірніших є рукописні книги. Під час роботи над рефератом я користувалася замітками і працями професора Бірмігенського університету (Великобританія) Дж . Невіла Бердсома, текстолога Фредеріка Кеньйона, британського дослідникаТрегельма, доктора історичних наук Гренфела та вченого С.Х. Робертса. Також, я використовувала лише українські сайти, так,як в них на мою думку найдостовірніша інформація.

Актуальність теми. Я вважаю дану тему актуальною, тому що в бібліотеці Ватикану зберігаються одні з найвизначнішим пам`яток історії людства. Також в фондах і сховищах багато років поспіль під сімома замками приховувались секретні матеріали, які можна буде оприлюднювати лише з плином часу, деякі з них наразі вже починають бути доступними для загалу. Так, наприклад, сталося з матеріали з приводу Другої Світової війни, оскільки вже минула достатня кількість часу для їхнього оприлюднення. В своєму рефераті я б хотіла акцентувати увагу на рукописних книгах, які зберігаються, або зберігалися у фондах Ватиканської бібліотеки.

Розділ І. Наукова версія виникнення бібліотеки

Адреса сайту: #"885057.files/image001.gif">

Початок зібранню (архівні документи, літургійні книги у вигляді сувоїв <#"885057.files/image002.gif">

Розділ ІІ. Неофіційна версія виникнення бібліотеки

ватиканська бібліотека манускрипт

Що саме тут ховається відповідь на загадку Атлантиди.
Атлантида знайшла своє посмертне втілення у величезній церковній імперії. І все-таки хочеться розібратися, що в дійсності може зберігатися у володіннях римського папи?


До великих зібрань манускриптів належать: колекції Барберіні (збори папи Урбана VIII) становить близько 10 тисяч латинських, грецьких, східних манускриптів (італ. <#"885057.files/image004.gif">

.Серед запропонованих категорій обрати «Manuscripts»


.І одразу відкриється головне вікно з переліком рукописних матеріалів бібліотеки.


Висновок

Ватиканська апостольська бібліотека була створена в 1475 році для зберігання колекції старовинних манускриптів. На момент заснування вважається найбільшою бібліотекою Європи. В даний час бібліотека володіє найбільшим зібранням історичних текстів, одних тільки стародавніх книг в ній зберігається понад півтора мільйона примірників. Вік деяких рукописів сягає двох тисяч років. Бібліотека розташована у дворі палацу Бельведер, що є частиною Апостольського палацу - резиденції Папи Римського. Досліджуючи цю тему я змогла відкрити для себе багато нового і цікавого. Я зайвий раз підкреслила для себе цінність рукописної книги, як артефакту, та запевнила себе в тому, що людству ще невідкрита вся історія і, можливо, наші нащадки будуть знати те, чого ми так ніколи і не дізнаємось.

Список використаних джерел:

1.      <http://uk.wikipedia.org>

2.      http://www.esc.lviv.ua/

3.      <http://www.credo-ua.org>

Похожие работы на - Рукописні книги Ватиканської бібліотеки

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!