Технологія, устаткування і організація виробничого процесу на комп’ютерній дільниці

  • Вид работы:
    Реферат
  • Предмет:
    Информационное обеспечение, программирование
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    7,01 Кб
  • Опубликовано:
    2015-09-22
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Технологія, устаткування і організація виробничого процесу на комп’ютерній дільниці

Розділ І. Вивчення технології, устаткування і організації виробничого процесу на компютерній дільниці

.1 Організація редакційно-видавничого процесу

Табдиця 1.

1. Назва продукціїЄтикетка Кава Rawensori 2. Розмір етикетки120´92 мм3. Розробка етикеткиЗамовник приносить готовий логотип на компакт-диску, вибором шрифтів, створенням ілюстрацій, фону займається дизайнер4. Тип задрукованого матеріалуСамоклеючий папір HERMA weib super5. Графічні елементи етикетки Растрова графіка,фон, логотип Векторна графіка: штрих-код, чашка, шрифти6. ШрифтиГарнітури: Taste, 6 п.;7. Ілюстрації Шрифти, растрова графіка, векторна графіка, фон 8. МонтажЕлектронний монтаж: По-ширині -5 фрагментів; По-довжині - 4 фрагментів; На формат А2 - 20 фрагментів.9. Кольороподіл і фотовивідЛініатура - 175 lpi Формат фотовиводу - 724x615 мм10. КольориСистема CMYK: жовтий, голубий, пурпурний, контурний11. Виготовлення друкарської формиПластина Agfa позитивного копіювання товщиною 0,28 мм12. Спосіб друкуОфсетний13. УстаткуванняДрукарська машина Heidelberg серії sorms, кількість друкарських секцій - 2, максимальний формат друку - B2.14. Технологія Computer-to-plate

Схема технологічного процесу виготовлення фотоформ для друкування етикеткової продукції

Ознайомлення з оригіналом та бажаннями замовника (текстово-графічний оригінал, півтонові ілюстрації, логотип, шрифти)


1.2 Структура компютерно-видавничих систем на підприємстві

До структури КВС належить: програмне забезпечення; апаратне забезпечення; інформаційне забезпечення; спеціаліст, який володіє тими складовими; вихідні дані.

Робота у підрозділі графічного дизайну на компютерній дільниці здійснюється на компютерах з операційною системою Macintosh та Windows. Тут здійснюється вся робота з макетування, обробки зображень, верстки та додрукарської підготовки.

Для обробки графічної інформації використовують програми Adobe, а саме: для редагування растрової графіки використовують програму Adobe Photoshop CS6, для створення та редагування векторної графіки використовують програму Adobe Illustrator CS5, а також CorelDRAW X6.

Для верстання на компютерній дільниці використовують програму Adobe InDesign CS6, де роблять спуск полос та кольороподіл.

.3 Норми часу і виробітку на основних технологічних операціях

Нормування часу на компютерні дільниці не привязане до конкретних часових проміжків чи стандартів, а базується на основних принципах орг.. видавничого процесу, та виходячи з можливостей колективу.

.4 Основні та допоміжні матеріали, які використовуються на дільниці до друкарської підготовки

Додрукарська дільниця - папір крейдований грама тур від 90-350 гр/м2, глянцевий та матовий, картон целюлозний, папір офсетний грама тур від 55-90гр/м2, пакувальні матеріали, клеї палітурні фарби друкарські Alfa, Huber group.

Розділ ІІ. Робота на компютерній дільниці

.1 Складання текстів різних груп складності в текстових редакторах

На ТзОВ «Дизай-студія « Папуга» текст складають у таких текстових редакторах: MS Word 2010 . Але переважно замовник приносить вже готовий документ в форматі MS Word 2010 і немає необхідності працювати з текстом.

.2 Верстання книжкових, журнальних, газетних видань та виправлення помилок у видавничих пакетах

InDesign - сучасна професійна програма верстки з різноманітними характеристиками друкарні і розвиненою системою додрукарської підготовки.

У програмі InDesign можна створювати векторні малюнки. Для створення таблиці потрібно намалювати текстовий блок і тоді у ньому розміщати таблицю. До таблиці можна застосовувати різні стилі, параметри.

При верстанні книжкових чи журнальних видань дотримуються всі правила заверстування ілюстрацій, таблиць, формул, заголовків, титульних елементів книги, віршованих творів, а також інших допоміжних частин тексту. При заверстуванні дотримуються привідності, однотипності та естетичного вигляду видання.

.3 Робота в графічних пакетах

Растровий графічний редактор - спеціалізована програма, призначена для створення та обробки зображень. Подібні програмні продукти знайшли широке застосування в роботі художників-ілюстраторів, при підготовці зображень до друку друкарським способом або на фотопапері, публікації в інтернеті.

Використовують так програми як Adobe Photoshop - растровий графічний редактор, розроблений і поширюваний фірмою Adobe Systems. Векторні графічні редактори дозволяють користувачеві створювати і редактіроватьвекторние зображення безпосередньо на екрані комп'ютера, а також зберігати їх у різних векторних форматах, наприклад, CDR, AI, EPS, WMF або SVG. На видавництві « Папуга» використовують так програми при векторній графіці: 1) Adobe Illustrator -був задуманий як редактор векторної графіки, проте дизайнери використовують його в самих різних цілях. Він дуже зручний для швидкої розмітки сторінки з логотипом і графікою - простого односторінкового документа, що не містить текст ;

) CorelDRAW- надає всі необхідні інструменти для продуктивної роботи сучасного дизайнера. Інтуїтивно зрозумілі інструменти для векторного ілюстрування та макетування сторінок дозволяють створювати чудові дизайнерські рішення. Професійне програмне забезпеченнядля редагування фотографій допомагає ретушувати і покращувати фотографії. Растрові зображення можна легко перетворити в редаговані і масштабовані векторні файли.

Розділ III. Додрукарська підготовка

.1 Особливості електронного монтажування

Особливості електорнного монтаж полягає в правильному виборі програмного продукту для здійснення якісної та ефективної підготовки до друку та подальшого монтажування яке здійснюється залежно від потреб в таких програмних продуктах як Signa, preps або напряму в редакторах Corel Draw та Adobe Illustrator .

.2 Кольороподіл та створення PS- та PDF файлів

Монтаж макету у видавничій системі Аdobe-генерація PostScript-переведення для контролю в PDF-експонування цифрового монтажу на CTP пластину.

Історично, PostScript призначено для використання у видавничих системах. Перед роздруковуванням файлу в форматі PostScript, його зміст інтерпретується спеціальним інтерпретатором, який видає команди для друку.

Перетворити будь-який документ у формат Postscript не так вже й складно. Для цього достатньо, щоб документ можна було роздрукувати з якої-небудь Windows-програми.

Масив даних PostScript може пересилатися на будь-який вивідний пристрій, незалежно від роздільної здатності.

Щоб створити PDF-файл у програмі MS Word, потрібно на панелі головного меню вибрати пункт Файл → Друк. Із запропонованих принтерів вибрати PDF-принтер. Тут також можна налаштувати деякі параметри.

3.3 Виготовлення фотоформ на лазерних принтерах та фотонасвітлювачах

Для якісного формування друкарських елементів форми надзвичайно важливо, щоб негативні фотоформи відповідали низці вимог:

·Оптична щільність прозорих елементів фотоформи повинна бути не більше 0,04 D. Вуаль може привести до значних градаційних похибок.

·Оптична щільність непрозорих елементів фотоформи повинна перевищувати 4,0 D. При меншій щільності можлива полімеризація пробільних елементів форми.

·Поверхня фотоформи повинна бути матована, що необхідно для забезпечення надійного контакту з поверхнею пластини.

·Для забезпечення стабільності характеристик фотоформ дуже важливе дотримання правильного режиму збереження фотоформ (температура, освітлення).

Для виготовлення фотоформи потрібно мати: фотоплівку, лазерний принтер або фотонасвітлювач. Після того як проекспонували фотоформу, потрібно її обробити, адже зображення на ній поки що невидиме. Отже, у машині для обробки експонованої фотоформи є секція проявлення, де у спеціальному розчині фотоформа проявляється, у наступній секції фіксування проходить фіксаж фотоформи. У секції промивання фотоформа промивається водою і тоді в останній секції фотоформа осушується. У машині фотоформа транспортується між секціями за допомогою валиків. Також машина оснащена системою термостатування, що підтримує стабільну температуру розчинів 30º.

Розділ IV. Робота в формному відділенні

.1 Робота на дільниці монтажування

Приймала участь в цифровому монтажуванні візиток на А2 формат у програмі Corel Draw.

.2 Робота на дільниці виготовлення друкарських форм

Робота полягала в ознайомленні з основним процесами на дільниці, де відбувається виготовлення друкарських форм.

текст редактор фотоформа монтажування

Література

1. Комолова Н.В., Яковлева Е.С. Adobe Photoshop CS3. Майстер-клас + Відеокурс на DVD. - СПб.: БХВ-Петербург, 2007. - 752 с. - ISBN 978-5-9775-0090-6

. Дік Мак-Клелланд, Лорі Ульріх Фуллер. Adobe Photoshop CS2. Біблія користувача = Photoshop CS2 Bible. - М.: Діалектика, 2007. - 944 с. - ISBN 0-7645-8972-5

. Карла Роуз, Кейт Біндер. Освой самостійно Adobe Photoshop CS3 за 24 години = Sams Teach Yourself Adobe Photoshop CS3 in 24 Hours. - 4-е вид. - М.: Вільямс, 2007. - 512 с. - ISBN 978-5-8459-1312-8

. Кетрін Айсманн, Уейн Палмер. Ретушування й обробка зображень в Photoshop = Adobe Photoshop Restoration & Retouching. - 3-е вид. - М.: Вільямс, 2007. - 560 с. - ISBN 0-321-31627-4

. Ден Маргуліс. Photoshop для професіоналів. Класичне керівництво по кольорокорекції (+ CD-ROM) = Professional Photoshop: The Classic Guide to Color Correction. - Інтерсофтмарк, 2003. - 464 с. - ISBN 5-902569-04-46.

. Бурлаков М.В. Illustrator CS3. Самовчитель з електронним довідником. + Комплект. - КУДИЦ-ПРЕС, 2008. - 336 с. - ISBN 978-5-91136-043-6 8. Маїк Л.Я., Дудок Т.Г. Computer-to-plate: технології, матеріали, устаткування. Навчальний посібник. - Львів: УАД. - 2011.-128с. ISBN 966-322-000-7

Похожие работы на - Технологія, устаткування і організація виробничого процесу на комп’ютерній дільниці

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!