Майданчик для відпочинку

  • Вид работы:
    Тип работы
  • Предмет:
    Строительство
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    3,22 Мб
  • Опубликовано:
    2015-03-11
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Майданчик для відпочинку

Зміст

Вступ

Паспорт завдання

Аналіз вихідних даних

Планування території

Характеристики архітектурного рішення

Конструкції та матеріали

Список використаної літератури

Вступ

Ландшафтна архітектура - об'ємно-просторова організація території, об'єднання природних, будівельних і архітектурних компонентів у цілісну композицію, що несе певний художній образ <#"804155.files/image001.jpg">

Ситуаційний план університету

Аналіз вихідних даних

Вихідними даними слугує територія Київського національного університету будівництва та архітектури та архітектури Солом`янського району м. Києва . Ділянка навчального закладу обмежена з чотирьох сторін :просп. Повітрофлотським , вул.Освіти , вул. Івана Клименка , вул. Максима Кривоноса.

На території університету розташовані :

Головний корпус

Архітектурний корпус

Лабораторний корпус

Спортивний комплекс

Учбовий корпус №3

Учбовий корпус №4


Карта планування КНУБА

Планування території

Університет має достатньо велику площу відносно кількості студентів які навчаються і озеленені ділянки займають значну її частини. Озеленена територія в плані розділяється в більшій частині тротуарними доріжками, визначеними основними напрямками руху студентів. Тут спостерігається мала кількість місць для проведення вільного часу ,відпочинку на перервах , рекреації , а саме ділянок для розміщення лав , столів , навісів.

Біля входів до навчальних корпусів є лише мала кількість лав для відпочинку без єдиного композиційного рішення і естетичної функції.

Завдання даного проекту спрямоване на часткове вирішення вище перерахованих проблем. Для розміщення майданчику для відпочинку обрано ділянку розміщену навпроти лівого крила центрального корпусу.

Карта планування КНУБА з позначеним місцем майданчика для відпочинку

Характеристика архітектурного рішення

Майданчик для відпочинку «Valanga Verda» розташований на вільній зеленій території і складається з комплексу чотирьох альтанок . Ділянка зазнає постійних механічних впливів за рахунок перебування людей на ній , тому використаний сорт газону , який здатний до швидкого самовідновлення.

У об`ємно-просторовому та композиційному рішенні проекту було взято за основу снігову лавину . Оскільки майданчик знаходиться на озелененій території , було прийнято рішення використання зеленої покрівлі з газону.

Динамічно розташовані форми гармонують з оточуючим середовищем та плавно поєднується з ними. Повторення однієї і тієї ж форми , але в різних габаритах надає ритмічності даній композиції . Динамічні форми альтанки створюють враження цілісності та органічності , поєднують місця для навчання з місцем для відпочинку. В плані форми наближені до центру майданчика .


Пошук ідеї

Основна композиція майданчику

Конструкції та матеріали

Альтанки виготовляються з залізобетону та представляють собою окремі монолітні конструкції з влаштуванням окремих фундаментів під кожну. Бетон як конструкційний матеріал володіє усіма необхідними властивостями та відповідає вимогам щодо міцності , надійності , експлуатаційних властивостей та естетичності. Простота роботи з бетоном дозволяє виготовляти з нього конструктії криволінійних форм зі збереженням технологічних властивостей.

Конструкція зеленої покрівлі складається з : 1.газонної трави , 2.біогумуса , 3.геотекстиля , 4.наповнювача ( камінь,пемза), 5.дренажа, 6. стічних отворів.



Використання рішення зеленої покрівлі в сучасному будівництві

Список використаної літератури

майданчик функціональний конструктивний

1. Дженкс Ч. Мова архітектури постмодернізму / Пер. с англ. М.: Стройиздат,1985.

2. Маклакова Т.Г. Архітектура двадцятого століття. М., 2001.

3. Сарабьянов Д.В. Стиль модерн. Джерела. Історія. Проблеми. М.: Мистецтво,1989.

4. Уоткин Д. Історія західноєвропейської архітектури / Пер. с ньому. М., 2001.

Похожие работы на - Майданчик для відпочинку

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!