Місце Великобританії на світовому ринку туризму

  • Вид работы:
    Курсовая работа (т)
  • Предмет:
    Туризм
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    714,09 Кб
  • Опубликовано:
    2014-07-27
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Місце Великобританії на світовому ринку туризму

Зміст

Вступ

Розділ 1

.1      Географічне положення Великобританії

.2      Клімат Великобританії

.3      Населення мова і релігія Великобританії

.3.1   Мова

.3.2   Релігія

.4      Валюта

.4.1   Історія Валюти

.5      Свята Великобританії

.6      Кухня Англії

.6.1   Прийом страв

.7      Національні особливості Великобританії

.8      Правила в’їзду

Розділ 2

.1 Місце на світовому ринку туризму

.2 Місце туризму в економіці країни

.3 Туристична інфраструктура

Розділ 3

.1 Характеристика дестинації м.Харрогіт

.2 Оцінка сервісної бази готелю Rudding Park Hotel

.2.1 Історія готелю

.3 Визначення сильних та слабих сторін готелю на основі відгуків відвідувачів

Висновки

Список використаної літератури

Вступ

На сьогоднішній день індустрія туризму являє собою не тільки подорож, але й прибуток. Туристичний бізнес активно почавсь розвиватись з того часу, як людина прагнула задовольнити свою жагу до пізнання і відвідати, або відкрити цей світ для себе і всього людства. Цим і розпочалась епоха великих географічних відкриттів. На сьогодні туризм являє собою відпочинок, але для деяких людей туризм - це спосіб заробітку. Туризм популярний серед різних верств населення і цікавить людей починаючи від молоді і закінчуючи літніми сімейними парами.

Великобританія - це красива і велична острівна держава з цікавою історією та вражаючими, живописними краєвидами. Територія Сполученого Королівства включає острів Великобританія, частину острова Ірландія та численні невеликі острови.

Люди в цій країні дуже привітні і виховані, манерні. Жоден турист не буде себе вважати незваним гостем, привітні сусіди англійці при зустрічі з вами побажають вам доброго дня, та з радістю поділяться незрозумілим англійськім жартом.

Що стосується погоди в Англії - завжди потрібно мати зонтик при собі. Дощ в Об’єднаному Королівстві звична справа, і тому не потрібно дивуватися якщо в сонячний день може застати невеликий дощ, а після нього - знову буде тепло й сонячно.

Велика кількість пам’яток та англійської культури можна знайти на Британських островах. Для багатьох людей Англію символізує Біг-Бен і це дійсно так, вежа з годинником назавжди останеться візитною карткою Великобританії, як і королівський караул, на зміну котрого можна подивитись у Букінгемського палацу і велика Трафальгарська площа з адміралом Нельсоном, котрий пильнує нинішній Лондон. Але Лондон - не єдине місце котре відвідують туристи з всього світу в Англії.

Розділ 1

.1      Географічне положення Великобританії

Великобританія - країна що складається с з 4-х географічно-історичних областей: Англії, Шотландії, Уельсу і Північної Ірландії (Ольстер).

Офіційно країна називається Об’єднане Королівство Великобританії і Північної Ірландії

Британські острови лежать у північно-західного узбережжя Європи. Британські острови оточені безліччю дрібних островів. На південно-заході від острова Британія розташовані острови Силли, а до Півночі від Уельсу острів Англси. На західному і північному узбережжях Шотландії розташовані численні дрібні острови, що входять до складу Великобританії. Найбільш важливими з них є Оркнейські Шетландскі острова.

З заходу Великобританія омивається водами Атлантичного океану, а зі сходу водами Північного моря.

З півдня Великобританія граничить із Францією найближчим і найбільш розвитим сусідом, що має з нею загальні водні границі. Основне сполучення між державами здійснюється через протоку Ла-Манш (британці називають її «Англійський канал»), по дну якого наприкінці двадцятого століття був прокладений тунель для швидкісного залізничного сполучення. До цього сполучення між двома країнами здійснювалося водним або повітряним шляхом.

Також найбільш близькими сусідами Великобританії є Бельгія і Нідерланди, значно далі розташовані Данія, Німеччина, Норвегія.

Рельєф центральної, і південно-східної частин Великої Британії горбисто-рівнинний; у Шотландії, Уельсі і Ольстері переважають невисокі гори і височини, сильно згладжені льодовиками та річковою ерозією. Півострів Уельс зайнятий Кебрійськими горами, на південь від Шотландії розташовані Пеннінські та Камберлендські гори. Найвищі гори Великої Британії знаходяться на Північно-Шотландському нагір'ї. Гора Бен-Невіс, розташована недалеко від верхів'я затоки Лох-Лінне, підіймається до висоти 1343 м над рівнем моря, а в районі перетину цього нагір'я і Грампіанських гір декілька вершин перевищують 1200 м. Головні ріки: Темза, Северн, Трент, Мерсі.

За особливостями рельєфу територія Великої Британії поділяється на дві основні області. Висока Британія (включаючи Північну Ірландію), розташована на півночі і заході країни, підстилається стійкими древніми корінними породами і являє собою в основному сильно розчленовані височини і менш поширені низовини. На півдні і сході розташована Низька Британія, характерна горбистим рельєфом, невеликими височинами і декількома гірськими районами; в її основі залягають більш молоді осадові породи. Границя між Високою і Низькою Британією проходить приблизно в південно-західному напрямі від Ньюкасла <#"800187.files/image001.jpg">

Рисунок 2.1

Лондонське метро вважається одним із найдорожчих у світі. Ціни на проїзд складають :

Базовий тариф - 2.10 фунти [11].

Але окрім метро є й інші способи подорожувати по Великобританії - наприклад в містах можна взяти на прокат велосипед. Такі стоянки мають схожий знак з знаком метро.

Ціни на оренду вело транспорту складають[12]:

Денний абонемент - 2 фунти

Тижневий абонемент - 10 фунтів

Річний абонемент - 95 фунтів

Велосипедні стоянки стоять в 300 метрах одна від одної, на стоянці можна заплатити за транспорт . Оплата за двоколісний транспорт проводиться з кредитної картки, якщо не повернути транспорт - штраф 300 фунтів. Завдяки даним з кредитної картки усі велосипеди прослідковуються.[13]

В країні налічується більше 60 тис. готелів і невеликих готелів типу B&B. Мешканців Великобританії та іноземних туристів обслуговують 52,6 тис. ресторанів, кафе і підприємств фастфуду з річним оборотом близько 20 млрд. фунтів стерлінгу. Найбільш відвідуваними вважаються підприємства всесвітньо відомих транснаціональних компаній МакДоналдс, Піца Хат, Піца Експрес, Бургер Кінг, Кей Еф Сі.

Великобританія є одним із лідерів світової торгівлі. Англія третя країна за величиною економіки в Європі після Німеччини і Франції. Сектор послуг, особливо банківська справа, туризм, страхування та ділові послуги вважається найбільшою складовою ВВП Великобританії, у той час як частка промисловості продовжує зменшуватися.

У Великобританії розташовані найважливіші товарні та фондові біржі світу: Лондонська фондова біржа, Лондонська біржа металів, Міжнародна нафтова біржа, Балтійська біржа.

Розділ 3

.1 Характеристика дестинації м.Харрогіт

Харрогіт - це бальнеологічний курорт Англії в графстві Норт - Йоркшир. Включає міста Рипон і Нерсборо-Спа а також сільські населені пункти. Населення - 134,3 тис. Жителів (1974).

Розташований в передгір'ях Пеннінських гір має велику кількість мінеральних джерел воду 16 джерел можна використовувати для пиття і оздоровлення. Нараховує близько 90 залізистих, сульфатних та інших мінеральних джерел . На базі джерел Монпелье є королівські мінеральні ванни. Також проводиться тепло і електролікування.

Харрогіт - має розвиту туристично-лікувальну систему. Також організовує туристичні подорожі по знаменитим місцям Йоркширу (Нерсборо, абатства Фаунтінс і Болтон ).

Харрогіт вважається першим британським містом-курортом перше джерело було знайдено у 1571році, а с 1880 до першої світової війни був ведучим курортом півночі.

У наш час - Харрогіт зберігає в собі атмосферу старинного міста-курорту витонченою архітектурою, затишними парками а також легкого способу подорожування по Північному Йоркширу.

Природні мінеральні джерела бувають закриті для відвідувача, але в Харрогіті створений комплекс лазень витриманих Вікторіанському стилі.

Лазні працюють окремо для чоловіків окремо для жінок по годинам. Також в лазнях можна отримати комплекс процедур наприклад - грязьові ванни, інагяції евкаліптом в сауні, гідротерапію.

У Музеї королівського бювету можна ознайомитися з історією баліологічних джерел курорту. В музеях можна попити мінеральну воду збагачену залізом, а також подивитись різні експонати наприклад велосипед "пенні-фартинг" .

Також варто відвідати Харрогітський сквер - Стрей. Вхід до скверу вільний в ньому можна побачити квітники і Харлоу-Карські сади, що належать Північному суспільству садівників.

Харрогіт також комфортно розташований відносно Лондону та Едінбургу. Місто лежить на перетині першокласної шосейної мережі, головної залізничної лінії і має цілодобові авіарейси, що в свою чергу говорить про його вигідне положення [17].

Таблиця 3.1 Туристичний маршрут тривалістю в один тиждень

День

Час

Захід

1

11:00 - 12:00

Прогулянка по центру міста


1

12:00-12:30

Чайна «Беттіс-кафе» - Обід


1

12:30 - 15:00

The Royal Pump Room Museum

Дорослий - 4£ Дитина - 2.35£ Сімейний - (2 дорослих і до 3 дітей) 11.50 £

1

15:00 - 18:00

Вільний час


2

11:00 - 12:00

Мінеральні води


2

12:00 - 14:00

Лазні (жінки)


2

12:00 - 14:00

Харлоу-карські сади (чоловіки)


2

14:00 - 15:30

Обід


2

15:30 - 18:00

Вільний час


3

11:00 - 11:30

Сніданок


3

11:30 -12:00

Вільний час


3

12:00 - 14:00

Лазні(чоловіки)


3

12:00 - 14:00

Харлоу-карські сади (жінки)


4

09:30-10:00

Сніданок


4

10:00- 11:05

Подорож до Йоркширу


4

11:25 - 12:30

Королівська палата зброї

4

12:30 - 14:00

Національний музей вугільної промисловості


4

14:30- 16:20

Національний парк Йоркшир-дейлз

4

16:45 - 18:00

Парк скульптур Йоркширу


4

18:00 - 19:20

Повернення до Харрегіту


5


Мінеральні процедури


6

08:30-09:00

сніданок


6

09:00 - 10:35


6

10:40 - 13:30

Кафедральний собор Шеффілда


6

13:30 - 14:30

Музей сервісу

10£

6

14:30 - 17:00

Виставковий зал кінотеатру Шеффілду

5-20 £

6

17:00 - 17:30

Вечеря в кафе

Від 15£

6

17:30 - 19:00

Вільний час


6

19:00 - 20:00

Millennium Galleries

Від 5£також можна придбати сувенір від 7£

6

20:00-23:20

Повернення до Харрегіту


7


Вільний день



Харрогіт - переважно бальнеологічний курорт і окрім оздоровлення та лазень є мало розважальних підприємств, тому в маршруті таблиці 3.1 є два виїзди за межі курорту - Шеффілд. На рисунку 3.1 зображено повна карта туристичного маршруту.

На карті зображено подорож від Харрогіту до Шеффілду через Йоркшир. Багато пам’яток лежить за центром міста через те що Харрогіт це здебільшого бальнеологічний курорт і в ньому знаходиться мало пам’яток культури.

Рисунок 3.1 Карта туристичного маршруту

.2 Оцінка сервісної бази готелю Rudding Park Hotel

великобританія туристичний сервісний готель

Чотирьохзірковий готель Rudding Park Hotel знаходиться за адресою Rudding Lane, Follifoot, Harrogate, North Yorkshire HG3 1JH, Великобританія. За данними TripAdvisor Travellers 'Choice Awards 2015 - вважається кращим готелем Великобританії за межами Лондону [18] також вважається одним за найкрасивіших готелів Харрогіту. Приватний готель включає в себе 4 спа центри з тренажерним залом, приватний кінотеатр, поле для гольфу на 18 лунок, ресторан а також парк.

Готель розташований в оточені ландшафтних садів та лісів. Готель вважається одним з найприємніших готелів Харрогіту[19].

.2.1 Історія готелю

Спочатку територія Руддінг Парку була частиною лісу Нерсборо і до сьогодні збереглись деякі старинні дуби. На початку 18ст ця земля належала Креддоку, Джеймсу Колінзу і Томасу Вілсону. Джеймс Колінз розширив маєток і проклав шлях через парк. У 1788 році Олександр Веддерберна викупив землю і почав реконструювати ландшафтний парк, у 1805 році садибу придбав Вільям Гордон, який зруйнував маєток побудований Джеймсом Колінзом і відбудував нинішній заклад готелю.

У 1824 році будинок придбав сер Джозеф Редкліфф який доручив архітектору Роберту Чентрелу завершити роботу над будівлею готелю. У 1879 році до будівлю була додана каплиця. Сімейство Редкліфф на декілька поколінь зайняло цей маєток.

У 1972 році садиба була придбана сім'єю Маккансес, котрі залишаються власниками і донині. Останнім часом нерухомість була сильно розвинена, з відкриттям Rudding Holiday Park в 1973 році і використання будівлі в якості конференц-центру та банкетного залу в 1987 році. 18-лункове поле для гольфу було додане у 1995 році [20].

.2.2 Апартаменти

Один з найрозкішніших готелів, Харрогіту, Rudding Park має просторі спальні (починаючи від 26 м² - 70 м²) оформлені квітами мя’кою тканиною та витриманими у сучасному мистецтві. Багато номерів мають балкони або тераси. Rudding Park Hotel має чотири спа кімнати котрі мають свої особистості: гідромасажна ванна, сауна, парова кімната. Folloifoot wing rooms - чудово підходить для тих, хто шукає розкішні готелі в Північному Йоркширі. Folloifoot wing rooms - комфортні номера люкс. Просторі добре освітлені номери з мальовничим краєвидом на парки готелю, в деяких номерах є вихід на терасу або балкон[21].

Напівлюкиси називаються Follofoot wing junior suites.

Ці просторі номери відмінно підійдуть для тих, хто хоче приймати спа-процедури. Номери знаходяться недалеко від спа-курорту та приватного саду. Включають в себе - двоспальне ліжко, кондиціонер, телевізор, міні бар і безкоштовний Wi-Fi[22].

Сімейні номери розташовані на першому поверсі Follofoot крила. Фантастичне місце для проведення відпочинку з сім’єю. В номері дві кімнати з видом на приватний сад. Діти будуть себе комфортно почувати в сусідній кімнаті. В кімнатах є телевізори, лампи для читання, безкоштовний Wi-Fi [23].

Один з кращих ресторанів Harrogate, Rudding Park пропонує різноманітні страви. Rosette Clocktower завоював безліч нагород, в тому числі “Кращий ресторан у Йоркширі” та “шеф-кухар року”. Ресторани пропонують банкетні зали та їдальні. В них можна знайти усе від легкого обіду до святкового столу із трьох страв.

Ресторан Rosette Clocktower Restaurant відкритий кожен день. В ньому можна пообідати під красивими, вражаючими рожевими люстрами відпочити в світлому і просторому зимовому саду поруч з 400-річним оливковим деревом або просто насолодитися улюбленим напоєм в барі. Clocktower Restauran вважається одним з кращих місць, щоб поїсти в Харрогейті, з великою терасою він ідеально підходить для обідів на свіжому повітрі[24].

3.3 Визначення сильних та слабих сторін готелю на основі відгуків відвідувачів

Для оцінки переваг та слабких сторін Rudding Park Hotel використовувались відгуки відвідувачів по таким сайтам бронювання як tripadvisor.com/ [24], <#"800187.files/image003.gif">

Рис 3 Шкала оцінювання готелю за tripadvisor.com

Відвідувачі залишили 3.193 відгуки по цьому готелю. Відгуки в своїй більшості позитивні. Відвідувачі добре відгукаються про роботу персоналу в готелі - піклування персоналу про відпочинок людини не тільки в номерах і ресторані,але й у гольф клубі, також відмічають сервіс та номери і грану їжу. Дуже багато відгуків також про гольф-парк Rudding Park Hotel. Також відвідувачі відмічають мальовничі краєвиди з номерів на парк готелю і гарні балкони і фасади. Також можна побачити що люди повертаються в готель знову і знову, деякі відвідувачі вже четвертий раз відпочивають саме в цьому місці - це говорить про гарну роботу персоналу та вдале місце розташування.

Взагалі відгуки з tripadvisor.com про Rudding Park Hotel лише позитивні вдала робота персоналу та адміністрації готелю сприяє поверненню клієнтів знову і знову.

За даними ресурсу <#"800187.files/image004.gif">

Рисунок 3.6 Шкала оцінювання готелю за <#"800187.files/image005.gif"> 

Рисунок 3.6 Шкала оцінювання готелю за <http://www.booking.com/>

Отже можна відмітити - що Rudding Park Hotel дуже гарний вибір для відпочинку. В готелі на найвищому рівні комфорт і персонал, також є парки з красивими видами і відмічається гольф-парк на території готелю.

Висновки

Великобританія - дуже гарна країна для відпочинку і бізнес поїздок. Розташування великих торгівельних бірж, ярмарок і конференц-залів робить цю країну привабливою для бізнес турів.

Для відпочинку і рекреації - існує велика кількість культурних пам’яток,також є гірський туризм та звісно оздоровчий. Бальнеологічні котрі розташовані в Йоркширі ваблять туристів з усього світу для оздоровлення тіла і відновлення сил.

Також Великобританія вкладає великі кошти у розвиток туристичного бізнесу і це допомагає посісти їй місце серед лідерів з світового туризму.

Але є один недолік для розвитку туризму в цій країни.

Відсутнє перше правило туризму, а саме - відсутність теплих пляжів та сонячний днів.

Не рятує це положення і тепла течія Голфстріму. Великобританія багата на дощі і прохолодну погоду.

Саме через це потік туристів не такий великий як в країнах лідерах з туризму наприклад Франція чи Італія.

Що стосується готелю - Rudding Park Hotel дуже добрий вибір для туриста. Наявність 4 спа, гольф-парку на 18 лунок, мальовничому пейзажу та гарному персоналу - робить цей готель чудовим вибором для відпочинку і поновлення сил.

Окрім відпочинку в готелі можна отримати лікування мінеральними водами, повними на залізо та відвідати лазні в стилі бароко. Також ландшафтний парк,котрий оточує готель не залишиться непоміченим для туриста.

Готель пропонує дуже висококваліфікований персонал, котрий має дуже добру репутацію серед відвідувачів Rudding Park Hotel. Чистота номерів, високий рівень обслуговування залишить приємні спогади про відпочинок в Великобританії.

Готель котрий формувався з 18ст. здивує відвідувача своєю класичною архітектурою, а також є можливість відвідати Британську кухню, у вежі з годинником на території парку готелю.

Чудові прості і добре освітлені номери готелю з виходами на балкони з котрих відкривається миловидний краєвид лише доповнять враження від готелю.

Список використаної літератури

1.      Вікіпедія - географічне положення, мова, населення, релігія, кухня, клімат, валюта [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: http://uk.wikipedia.org/

3.      Національні особливості країни [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.7br.ru/osoblyvosti-nacionalnogo-xarakteru.html> -

4.      The Travel & Tourism Competitiveness Report 2013 [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www3.weforum.org/docs/WEF_TT_Competitiveness_Report_2013.pdf>

5.      The World Bank: (International tourism, number of arrivals): [Електронний ресурс]./ Режим доступу до ресурсу: <http://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.ARVL>

6.      The Travel & Tourism Competitiveness Report 2013 [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www3.weforum.org/docs/WEF_TT_Competitiveness_Report_2013.pdf>

7.      Сучасні тенденції розвитку туризму в Україні та світі. Таблиця 2[Електронний ресурс]./ Режим доступу до ресурсу: <http://tourlib.net/statti_ukr/grechanyk2.htm>

8.      The Travel & Tourism Competitiveness Report 2013 [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www3.weforum.org/docs/WEF_TT_Competitiveness_Report_2013.pdf>

9.      Туристичний потенціал Великобританії [Електронний ресурс]./ Режим доступу до ресурсу:  http://bibliofond.ru/view.aspx?id=561633

10.    Мода Великобританії[Електронний ресурс]./ Режим доступу до ресурсу: http://www.ru-uk.net/anglichane/zchenschiny-v-anglii/itemlist/tag/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0.html

11.    Метро Великобританії. Ціни [Електронний ресурс]./ Режим доступу до ресурсу: http://ua.korrespondent.net/business/companies/1457625-u-najdorozhchomu-metro-svitu-zrosli-cini-na-proyizd

12.    Ціни на оренду вело транспорту[Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: http://ua.korrespondent.net/business/companies/1457625-u-najdorozhchomu-metro-svitu-zrosli-cini-na-proyizd

13.    Оренда велосипеда [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: http://moscowlondon.livejournal.com/322825.html

14.    Дестинація Харрогіту [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://turoved.ru/countries/greatbritain/info/s59/i808/>

15.    TripAdvisor Travellers 'Choice Awards 2015 [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cTop-g1>

16.    Rudding Park Hotel [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.ruddingpark.co.uk/events/>

17.    Історія готелю [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://en.wikipedia.org/wiki/Rudding_Park_House>

18.    Номер люкс [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: http://www.ruddingpark.co.uk/accommodation/rooms-suites/follifoot-rooms/

19.    Напівлюкс Спа [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: http://www.ruddingpark.co.uk/accommodation/rooms-suites/follifoot-spa-rooms/

20.    Сімейний номер [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.ruddingpark.co.uk/accommodation/rooms-suites/family-bunk-room/>

21.    Сайт бронювання tripadvisor.com [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.tripadvisor.com/Search?q=rudding+park+hotel&geo=&pid=3825&redirect=false&type=&returnTo=__2F__>

22.    Сайт бронювання <http://www.telegraph.co.uk> [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.telegraph.co.uk/travel/hotel/104214/Rudding-Park-hotel-Harrogate-Yorkshire-review.html>

23.    Сайт бронювання <http://www.booking.com/> [Електронний ресурс]./Режим доступу до ресурсу: <http://www.booking.com/hotel/gb/ruddingpark.ru.html?aid=397630;label=gog235jc-index-ru-XX-XX-unspec-ua-com-L%3Aru-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3AXX-S%3Abo;sid=2da7bfbfe08a28bc5916580c14a37dcd;dcid=4;dist=0;srfid=11168a06e6d9fda285c450c4f4e5d11b2e70ee26X1;type=total;ucfs=1&>

Похожие работы на - Місце Великобританії на світовому ринку туризму

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!