Характеристика дорожньої фрези

  • Вид работы:
    Контрольная работа
  • Предмет:
    Другое
  • Язык:
    Украинский
    ,
    Формат файла:
    MS Word
    1,27 Мб
  • Опубликовано:
    2014-01-09
Вы можете узнать стоимость помощи в написании студенческой работы.
Помощь в написании работы, которую точно примут!

Характеристика дорожньої фрези

Вступ

Для підготовки доріг до ямкового ремонту сьогодні використовують ефективну техніку - дорожні фрези. Фрези з'явилися і на наших магістралях і дуже швидко довели свою перевагу не тільки над ломом або відбійним молотком. Тим більше що від використання відбійного молотка в структурі асфальту утворюється безліч тріщин, які павутиною розходяться від місця ремонту. А це значить, що якщо не відразу, то до наступного сезону знову потрібно їхати сюди і повторювати все заново, тільки в збільшеному обсязі. Сучасна технологія фрезерування відповідає всім очікуванням щодо економічності відновлення доріг і мінімуму негативного впливу на навколишнє середовище при її застосуванні. Ідея якісно і швидко відновлювати пошкоджені дороги методом різання лягла в основу ремонтних робіт.

1. Загальні відомості про машину

Дорожня фреза - дорожня машина, призначена для розпушування і подрібнення ґрунту (в тому числі асфальтобетонне покриття). Діляться на самохідні, навісні та причіпні. Використовуються для фрезування (видалення) верхнього шару дорожнього покриття та, в деяких випадках, подальшого збору знятого матеріалу для повторного використання. Часто використовуються при ремонті автомобільних доріг.

Перші дорожні фрези були створені компанією Galion Iron Works і нагадували своєю формою і розмірами грейдер. Замість ножа на них був установлений фрезеровочного барабан шириною 76 см. Барабан приводився в обертання за допомогою великого гідравлічного насоса.

Сучасні самохідні машини мають значно більші розміри (ширина до 2 -2,2 м) і часто використовують три або чотири приводні гусениці, між якими розташований барабан. Фрезерний барабан доповнений закидними лопатками, а машина - системою для збору знятого матеріалу і конвеєром для його вантаження в транспортні засоби. Найбільш великі дорожні фрези мають продуктивність до 13 тис. куб метрів на добу. Глибина фрезерування може досягати 35 см.

Управління дорожньої фрезою вимагає спеціального навчання. Деякі сучасні машини вимагають спільної роботи двох операторів, один з яких розташований на самій машині і займається безпосереднім управлінням, а другий знаходиться на землі поряд з машиною і контролює глибину фрезерування і наявність перешкод (наприклад, каналізаційних люків та решіток зливової каналізації).

Основним виконавчим інструментом дорожньої фрези є фрезерний барабан. Барабан містить на своїй поверхні підрізні різцетримачі (по краях), безліч (кілька сотень) різцетримачів на основній поверхні і деяка кількість закидальних лопаток для збору зрізаного матеріалу. У кожен різцетримач встановлюється за допомогою утримувача різець, що має твердосплавний наконечник.

Діляться в залежності від кількості, розмірів і розташування різців на такі типи: стандартні, рофілюючі, мікрофрезерні, спеціальні, стабілізуючі.

Барабани допускають оперативну заміну зношених різців.

Основними виробниками є:

, Італія

°Caterpillar, США

°CMJ, США

°Roadtec, США

°Weber, Німеччина

°Wirtgen group, Німеччина

2. Класифікація та принцип роботи

Дорожніми фрезами називаються однороторні пересувні машини, що здійснюють подрібнення ґрунту і перемішування його з в'яжучими матеріалами за кілька проходів по одному сліду.

Сьогодні профілювання старого асфальтобетонного покриття - це автоматично керований процес його холодного фрезерування для відновлення заданого поперечного та поздовжнього профілю, видалення горбів, вибоїн, зон зносу, а також інших дефектів покриття, і в підсумку отримання поверхні, що допускає негайне початок руху або укладання свіжого покриття. Сучасні дорожні фрези дозволяють планувати старе покриття, текстурувати його поверхню, надаючи їй втрачені зчіпні та шумозахисні властивості, знімати старе покриття пошарово (з точністю до міліметра) або відразу на всю глибину, акуратно розкривати місця прокладки підземних трубопроводів та ліній зв'язку, звільняти від старого покриття люки колодязів і навіть вирівнювати бетонні підлоги у виробничих приміщеннях. При необхідності дорожня фреза може прорізати в покритті і підстилаючих шарах глибокий шов, що дозволяє запобігти пошкодження, розтріскування або оползаніе покриття, навколишнього ділянку, що ремонтується.

А - фрезерування покритя на всю глибину; B - виравнювання поверхні; C - видалення старої розмітки'; D - прорізання швів; E - пропилювання покриття

Ще одна важлива перевага цієї технології - можливість повторного використання матеріалу старого покриття, який у вигляді грануляту використовується для нижнього шару дорожнього одягу або приготування свіжої асфальтобетонної суміші. При цьому економляться щебінь, пісок і бітум, а навколишні ландшафти не засмічуються купами нікому не потрібного асфальтового або бетонного лома.

Незважаючи на звичну різноманітність марок і моделей дорожніх фрез, існують певні принципи компонування і використання загальні для цього типу машин. В якості силових установок використовуються дизельні двигуни. Ходові трансмісії, як правило, гідрооб'ємні, з незалежним приводом кожного колеса або гусеничної візки; кількість рушіїв (коліс або гусеничних візків) коливається від 3 до 6 залежно від типорозміру машини. Фрезерні барабани наводяться безпосередньо від двигунів машин за допомогою механічної передачі. На малих типорозмірах може використовуватися гідрооб'ємна передача.

Твердосплавні різці розташовані по багатозахідній гвинтовій лінії, їх робочий хід спрямований назустріч руху машини. Зона яка фрезерується лежить, як правило, між рушіями машини (виключення допускаються при фрезеруванні впритул до перешкод або використанні вузьких фрез і дискових пилок великого діаметра). Всі машини обладналися системою зволоження фрезерної зони, що забезпечує боротьбу з пилом, а також одночасно охолоджують різвальний інструмент.

Практично всі фрези (за винятком самих малих) оснащуються зачистними відвалами, подборочних пристроями і навантажувальними конвеєрами, що забезпечують вантаження зруйнованого покриття в транспортні засоби

За компонуванням в залежності від виду базового шасі, розташування і характеру привода робочого органу, наявності та особливостей тягових машин фрези поділяють на п'ять груп.

Схеми компоновок дорожніх фрез:

а - навісні фрези на базі серійних колісних і гусеничних тракторів (колісних автомобілів) з консольним розташуванням робочого органу; б - самохідні фрези з робочим органом, розташованим на базі машини; в і г - причіпні фрези відповідно з автономним приводом ротора і з приводом ротора від вала відбору потужності трактора; д - напівпричіпні ма-шини на базі одноосьових тягачів

Основними показниками дорожньої фрези є потужність, глибина і ширина обробки, робочі швидкості.

Відома землерийно-фрезерна машина призначена для пошарового розпушування мерзлих ґрунтів та твердих порід.

Рис. 1.2.2 Землерийно-фрезерна машина для пошарової розробки мерзлого ґрунту:

- бульдозер, 2 - рама нерухома; 3 - гідроциліндр для підйому і опускання робочого органу; 4-коробка відбору потужності; 5 - карданний вал; 6 - редуктор диференціальний; 7 - муфта граничного моменту; 8 - редуктор бортовий лівий; 9 - фреза; 10 - рама рухома

Фрезерне робоче устаткування розташоване ззаду трактора. На рухомій рамі 10 змонтована фреза 9, два бічних редуктора 8 і диференціальний редуктор 6 з муфтою граничного моменту 7. Піднімається і опускається рухома рама з фрезою гідроциліндрами 3, підвішеними на нерухомій рамі 2, яка закріплена на опорах причіпній скобі трактора.

При поступальному русі машини фреза обертається, розпушуючи ґрунт на задану глибину. Привід фреза отримує від коробки відбору потужності 4, через карданний вал і диференціальний редуктор.

Бульдозерне обладнання використовують для переміщення розпушеного ґрунту.

Недоліком конструкції даної машини є велика матеріаломісткість, складність в управлінні.

Відома фреза представляє собою горизонтально рас-покладений вал, на якому рівномірно укріплені кронштейни з установ-ленними в їх пазах ножами. Ріжуча частина їх покрита наплавленням з твердого сплаву.

Фреза для розробки мерзлих ґрунтів:

- трактор; 2 - привід робочого органу; 3 - редуктор відбору потужності; 4 - гідроциліндр підйому і опускання робочого органу; 5 - тяга; 6 - ланцюгова передача; 7 - балка; 8 - робочий орган; 9 - бортові редуктори; 10 - рама; 11 - запобіжна муфта; 12 - гідропривід ходозменшувача; 13 - противага.

Ґрунт розпушується обертовим ротором-фрезою 5 при поступальному русі машини.

Привід ротор-фреза 8 отримує від валу відбору потужності трактора 2 через редуктор 3, встановлений на задньому мосту трактора 1, бортові редуктори 9 і ланцюгова передача 6.

Рама підвіски 10 робочого органу 8 і бортові редуктори 9 утворюють чотириланкової параллелограмний механізм, що забезпечує підйом і опускання робочого органу паралельно самому собі.

Фрезерні машини працюють поперемінно: спочатку розпушують ґрунт на задану глибину ротором-фрезою, потім за допомогою бульдозерного відвалу розпушений ґрунт прибирають з смуги розробки та виробляють наступний прохід.

Недоліком даної конструкції є низька надійність.

Відома конструкція фрезерного робочого обладнання, яке складається з рами 1, навішеній на трактор МТЗ-80, МТЗ-82, поворотного кронштейна 2, шарнірно встановленого на рамі 1, робочого органу 3 (дискової або циліндричної фрези), встановленого на робочий вал 4, механізму обмеження заглиблення 5, змонтованого на поворотному кронштейні 2, і гідроциліндра 6 переводу пристрою з транспортного положення в робоче і назад.

Схема фрезерного робочого обладнання: 1 - рама; 2 - кронштейн; 3 - робочий орган; 4 - вал; 5 - механізм обмеження заглиблювання; 6 - гідроциліндр

Пристрій працює наступним чином.

Гідростанція (гідропривід), навішена на вал відбору потужності трактора, приводить в обертання гідромотори, розташовані на поворотньому кронштейні 2. Гідромотори передають обертання на робочий вал 4 засобом ланцюгової передачі. Поворотний кронштейн 2 з обертовим робочим органом 3 опускається в робоче положення. Руйнуючи покриття, робочий орган 3 заглиблюється на величину, задану механізмом обмеження заглиблення. Після переведення гідроциліндра в нейтральне положення трактор починає поступальний рух. Виникає при русі вперед сила F2 притискає поворотний кронштейн 2 з робочим органом 3 до оброблюваної поверхні, при цьому проводиться нарізка швів або плоске фрезерування. При плоскому фрезеруванні відбувається планування оброблюваної поверхні. Для припинення роботи пристрою дії відбуваються в зворотному порядку. Крім гідропередачі обертання від валу відбору потужності базової машини може бути застосована і механічна передача. У цьому випадку рама 1 навішується з-заду базової машини, і робочий вал отримує обертання за допомогою ланцюгової передачі безпосередньо від валу відбору потужності через конічний редуктор. Вісь вихідного валу конічного редуктора повинна збігатися з віссю шарніра, навколо якої здійснює обертання поворотного кронштейна для збереження міжосьової відстані ланцюгової передачі незмінною. Можуть бути й інші варіанти механічної передачі. При використанні механічної передачі базова машина повинна бути забезпечена реверсивним керуванням.

Недоліком даної конструкції є складність контролювання процесу фрезерування.

Відома конструкція фрези містить, рис. 1.2.5 базовий тягач 1 на колісному ходу 2 з бульдозерним обладнанням 3.

На плиті 4 ведучого моста 5 тягача 1 розташований редуктор і шарнірно закріплений багатоланковий механізм навішування 7.

Редуктор 6 виконаний з механізмами 8 відбору потужності приводів насоса ходу і з’єднаний з приводом 9 фрезерного робочого органу 10 та гідроциліндрів 11.

Механізм навіски 7 складається з тяг 12, рами 13 і поперечної балки 14.

Загальний вигляд фрезерного робочого обладнання

До плити 4 ведучого моста 5 кріпляться кронштейни 15 за допомогою шпильок 16 і гайок 17. Тяга 12 з'єднуються з кронштейнами 15 і балкою 14 за допомогою пальців 18 і 19. Рама 13 з'єднується з кронштейнами 15 і з приводом 9 з допомогою пальців 20 і 21. Гідроциліндри 11 встановлені на пальцях 19 і 20.

Кронштейни 15 виконані у вигляді двох паралельних 22 і перпендикулярної їм пластини. Пластини 22 виконані попарно співвісними отворами 23. Багатоланковий механізм навішування 7 кріпиться в отворах 23 таким чином, що принаймні одна пара з них змонтована між площиною плити 4 ведучого моста 5 і поверхнею огинаючої гусениці 2 тягача 1. Редуктор 6 розміщується між кронштейнами 15.

Недоліком даної конструкції є низька надійність, трудність в монтажі та експлуатації робочого обладнання.

Проаналізувавши недоліки всіх перерахованих вище технічних рішень, виникає питання про створення нового робочого фрезерного устаткування, який мав би високу надійність, низьку вартість, простоту конструкції, зручність монтажу та демонтажу, а так само можливістю роботи в дорожньому будівництві.

3. Тенденції розвитку та сучасні машини

дорожній асфальтобетонний фреза

Bitelli є одним з провідних учасників європейського ринку машин для роботи з дорожніми покриттями. Фірма заснована в 1950 році, а в 1998 році вона забезпечила 43% європейського (без Італії), 11% американського та 6% азіатського ринків дорожніх машин. Bitelli випускає 11 моделей машин для холодного фрезерування твердих покриттів з шириною фрезерування від 600 до 2 000 мм і максимальною глибиною фрезерування 340 мм.

Цікавою особливістю дорожніх фрез Bitelli є власні імена кожної з типорозмірний груп. Глава фірми, затятий мисливець, слід правилу називати кожну з моделей ім'ям того або іншої тварини. Так що в цьому сімействі зустрічаються кроти, лисиці, рисі, тигри і пуми. Була і пантера (SF210), але до теперішнього часу вона за віком відправлена ​​у відставку. Машини відрізняються високою точністю позиціонування фрез, маневреністю, продуктивністю, простотою настроювання систем нівелювання, а також швидкознімними Різцетримачі (патент Bitelli).

Привід ходу всіх машин Bitelli гідрооб'ємне, оснащений мотор-колесами, привід фрезерних барабанів - як правило, гідромеханічний, що представляє собою комбінацію гідромотора і редукторною групи або пасової передачі. При роботі в звичайних умовах фреза зрізає покриття між колесами або гусеницями машин. При необхідності фрезерування впритул до бордюрного каменю, стін і інших перешкод права задня стійка зміщує закріплений на ній рушій (колесо або гусеницю) вперед і всередину машини, розташовуючи його перед фрезерним барабаном і дозволяючи фрезерувати впритул до перешкоди.


В останніх моделях дорожніх фрез Bitelli широко використовуються електронні системи управління робочими процесами. Так, комп'ютеризована система, встановлена ​​на фрезах SF102, SF102F і SF101, інформує оператора про роботу всіх систем машини, стежить за дотриманням поздовжнього і поперечного ухилів, глибиною фрезерування по ширині смуги, відповідністю робочої швидкості зусиллю фрезерування. Система управління розміщена в пилозахисні, влагонепроницаемом корпусі, а рідкокристалічні дисплеї винесені на пульт управління машиною.

Машини обладнані системою, яка поліпшує дробарний ефект фрезерного барабана і запобігає відшаровування асфальту. Зачисний відвал, розташований з-заду фрези, притискається до поверхні з регульованим і контрольованим з пульта зусиллям. Система зволоження, вузли якої виготовлені з нержавіючої сталі, перешкоджає пилоутворення і одночасно зменшує знос різців.

Техніка Bitelli відрізняється простотою в експлуатації, винятковою міцністю, безпекою та комфортом робочих місць операторів. Bitelli гарантує своїм клієнтам відповідність якості машин стандартів Європейського Співтовариства, дає річну гарантію, забезпечує сучасний рівень технічного обслуговування і постачання запчастин.

Дорожні фрези не є основною продукцією фірми Caterpillar, що випливає з скромного числа випущених нею моделей. Тим не менш корпорація, справедливо претендує на роль світового лідера в галузі дорожньо-будівельного машинобудування, не могла не відбити у своїй номенклатурі цей тип машин. Caterpillar пропонує дві моделі дорожніх фрез на гусеничному ходу для зрізання твердого покриття на значних площах. Кожна з ходових гусеничних візків наводиться своїм об'ємним гідромотором.

Поворот машин може здійснюватися: поворотом передніх візків, поворотом задніх візків, а також «крабом» і «колія в колію». Компонування ходового устаткування забезпечує можливість фрезерування впритул до бардюрного каменя з однією із сторін машини.

Дорожня фреза Caterpillar рухається «крабом»

Машини оснащені зварним барабаном з розташуванням різців по трьохзахідним гвинтовим лініям, симетричним щодо середини барабана. Фрезерний барабан приводиться безпосередньо від двигуна машини через «мокру» муфту зчеплення (диски працюють в масляній ванні), планетарний редуктор, розташований в барабані, і кліноременну передачу з автоматичним натягуванням ременя. Внутрішня порожнина барабану заповнена рідиною, що охолоджує різці і барабан і змазує планетарний редуктор. Зачистной відвал знаходиться в плаваючому положенні, його тиск на поверхню покриття регулюється.

Контроль поздовжнього та поперечного профілів виконується системою управління з контактними або безконтактними датчиками. Дизельний двигун власного виробництва оснащений електронною системою керування, що забезпечує точне регулювання швидкості, ефективність при різних режимах нагружения і самодіагностику його вузлів і агрегатів.

Машини змонтовані на міцній зварний рамі, розрахованій на дію як звичайних, так і аварійних навантажень. Традиційним для Caterpillar є прагнення знизити трудомісткість технічного обслуговування своїх машин. З цією метою основні точки обслуговування розташовані на висоті, доступній для людини з рівня землі; зведено до мінімуму число точок обслуговування, в тому числі і за рахунок їх угруповання; пропонуються додаткові блоки керування машиною, які можуть бути встановлені в шести різних місцях.

Для Komatsu дорожні фрези також не є основною продукцією, але ім'я, як кажуть, зобов'язує. До того ж положення на японському ринку змушує волею-неволею заповнювати нішу, об'єктивно існуючу в сфері потреб місцевого дорожнього будівництва. Очевидно з цих міркувань, а також з небажання допустити на острови одного з могутніх конкурентів, Komatsu виробляє мінімальний набір дорожніх фрез, забезпечує ремонт асфальтових і бетонних покриттів. На прямих і протяжних ділянках пошкоджене або нерівне покриття зрізається дорожньої фрезою GC380F і вантажиться в транспорт. Потім мала фреза GS50-1 обробляє ділянки навколо колодязів та інших перешкод, недоступні великий фрезі.

Зрізання покриття фрезою Komatsu на вузькій дорозі

Обидві машини оснащені дизельними двигунами Komatsu. Ходовий обладнання більшою фрези - пневматичні колеса великого діаметру, малій - металеві обрезиненні. Фрезерний барабан GC380F-2 може висуватися на 450 мм у кожну зі сторін, що дозволяє знімати покриття впритул до бордюрного каменя, водостічних колодязів та інших перешкод. Навантажувальний транспортер подає зруйнований матеріал вперед по ходу руху фрези (як і в більшості конкуруючих моделей), що звужує частина магістралі, закритою для руху через ремонт, і полегшує під'їзд і від'їзд автотранспорту, обслуговуючого фрезу.

Дисплей комп'ютерезованого управління дорожньою фрезою

Дорожня фреза GS50-1 призначена для малих обсягів фрезерування і роботи в обмежених умовах. Трьохколісне шасі, рама яка складається і винесення фрези за габарити шасі в поєднанні з можливістю поперечного нахилу фрезерного барабана дозволяють обробляти покриття впритул до прямих і криволінійних (з радіусом від 300 мм) перешкодам, фрезерувати V-подібні поверхні, прорізати в покритті криволінійні шви і щілини.

Не варто й говорити, що якість дорожніх фрез Komatsu, а також сервіс і технічна підтримка, забезпечувані фірмою і її дилерами, відповідають традиційно високим для будь її продукції вимогам.

Машини Roadtec відрізняються простотою, продуктивністю, універсальністю і хорошою доступністю для обслуговування і ремонту. Фірма пропонує повне сімейство дорожніх фрез: від найменших типорозмірів до машин великої продуктивності. У цих машинах добре поєднуються потужність, продуктивність і маневреність. Всі гусеничні моделі можуть фрезерувати покриття при русі як переднім, так і заднім ходом. Змінна ширина фрезерування в поєднанні з обладнанням для фрезерування збоку, властиві деяким моделям, роблять дорожні фрези Roadtec універсальними.

Патенти Roadtec, використані в конструкції RX-110 і RX-120, роблять ці машини не тільки повнофункціональними дорожніми фрезами, але і ресайклерами одночасно.забезпечує своє обладнання надійним сервісом та гарантує наявність будь-яких запчастин. Фірма запевняє, що надання переліку запчастин і їх постачальників - це частина його зобов'язань перед клієнтом.

Найбільш відомі серед російських шляховиків і автомобілістів безумовно дорожні фрези Wirtgen. Ця фірма з'явилася на вітчизняному ринку однією з перших і завдяки вмілому маркетингу зуміла завоювати міцні позиції. Вдале поєднання ділового ризику і талановитих інженерних рішень дозволило Wirtgen на сьогоднішній день не тільки зберегти і зміцнити своє становище в Росії, але і розгорнути тут власне виробництво.

Велике сімейство дорожніх фрез Wirtgen здатне задовольнити найрізноманітніші потреби, що виникають при укладанні твердих покриттів - від місцевого ремонту невеликих ділянок до повної заміни покриття автомагістралей. Асфальтобетонний гранулят, отриманий при цьому, може перероблятися в стаціонарних АБЗ без додаткової обробки.

Фірма ділить свої машини на малі, з шириною фрезерування до 1 000 мм, і великі - з шириною фрезерування до 2 000 мм. В обох типорозмірах є машини досить потужні, щоб фрезерувати на глибину до 300 мм. Шасі колісних машин обладнані мотор-колесами, гусеничних - бортовими мотор-редукторами. Wirtgen пропонує як неповнопривідні, так і повнопривідні варіанти шасі. Останні знаходять застосування при ремонті магістралей з великими ухилами і при фрезеруванні дуже твердих матеріалів.

Фрезерні барабани малих машин можуть комплектуватися різною кількістю фрезерних накладних сегментів, що дозволяють змінювати ширину фрезеруемой смуги. Машини великої продуктивності також можуть комплектуватися фрезерними барабанами різного призначення, в тому числі і із змінною шириною фрезерування. Задні праві колеса у машин малої розмірної групи можуть бути зрушені вперед і всередину машини, розміщуючись перед фрезерним барабаном, що дозволяє вести роботи впритул до бордюрного каменя, водостічних колодязів та інших перешкод. Гусеничні машини в таких хитрощах не потребують, так як їх фрезерний барабан з одного боку виступає за габарит шасі.

Привід фрезерних барабанів здійснюється безпосередньо від двигуна через муфту, клиноременну передачу і редуктор. На малих фрезах використовуються конічні редуктори, на великих - планетарні, вбудовані в барабан. На сучасних моделях машин реалізована схема регулювання потужності фрези, що реагує на зміну опору фрезеруванню корекцією подачі. Wirtgen особливо підкреслює збільшений термін служби фірмових різців, якими комплектуються дорожні фрези.

Зачистной відвал з твердосплавними ножами не тільки збирає зрізаний матеріал, але й профілює фрезеровані поверхні, а підбирач дозволяє збирати зрізаний матеріал або повністю, або частково. Винесений вперед стрічковий конвеєр забезпечує подачу грануляту в автосамосвал або на бічній валик, а регулювання швидкості конвеєрної стрічки дозволяє рівномірно по всій довжині заповнювати довгомірні кузова великовантажних машин.

Крім звичайних систем контролю поздовжнього та поперечного профілів Wirtgen пропонує систему, що дозволяє фрезерувати на малу глибину - наприклад, для поліпшення стоку води, підвищення зчеплення, підготовки під новий тонкий шар.

Зручність, простота і безпека обслуговування є для Wirtgen, як і для їх конкурентів, одним з основних параметрів, які свідчать на користь машин. Набір рішень, використовуваних для досягнення цього, звичний. Серед них зниження числа точок обслуговування, розташування їх у більш доступних місцях і на зручній висоті, використання малообслуговуваних агрегатів, вузлів і деталей, адаптація електричної та електронної апаратури до специфічних умов роботи дорожніх машин. Системи управління обладнані добре видними долонями кнопками аварійного відключення, захисний екран фрезерного барабана при відкриванні автоматично блокується в кінцевому положенні.

Підводячи підсумки цього короткого огляду машин для холодного фрезерування твердих покриттів можна відзначити, що не всі згадані в ньому компанії поставляють дорожні фрези на Український ринок. Хоча всі вони виробляють цю продукцію, і всі вони оперують в Україні. Але, оскільки інтересам українського споживача відповідає збільшення числа марок дорожніх фрез, пропонованих ринком, а зростання числа пропозицій може бути ініційований попитом, то саме вирішенню цього завдання і присвячений цей огляд.

Похожие работы на - Характеристика дорожньої фрези

 

Не нашли материал для своей работы?
Поможем написать уникальную работу
Без плагиата!